Neznama odruda jablone
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mihulka - (41) - 247.157 (?), 26.8.2008 0:10, zobrazeno: 18067x
Nezna nekdo jmeno tohota jablka?Jeho osud je velmi zajimavy.Jablon vyrostla z jaderka.Nyni asi 5 let rodi velke mnozstvi drobnych, ale velmi dobrych jablicek.Jana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mihulka - (41) - 247.157 (?), 26.8.2008 16:38
Dekuji za odpoved, ale nijak mi nepomohla.Jablunka roste na zahrade meho pritele, rika,ze ji nikdy nezasadil, ze pouze jedl jablko a zasadil jeho seminka.Vsadil i svestku, tak byl leta presvedcen, ze mu roste svesticka.Ale pak strom zacal prvne kvest/asi pred 5 lety/ a narostla mu chutna, mala jablicka.Je to divne, ale je to tak.Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
KarlosH - (21) - 186.98 (?), 28.8.2008 15:03
Jana: Jak nepomohla? Ta odpověď je naprosto jednoznačná a říká vše.
Odrůdy ovovcných dřevin se rozmnožují vegetativně a ne ze senmínek.
Můžete si ji ale pojmenovat, ale jen pro sebe...:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mihulka - (41) - 247.157 (?), 28.8.2008 16:03
Ahoj Karlosi, dekuji opetne za odpoved, vim,ze je ta jablunka zahadna, jak mohla vyrust ze seminka.Dobre bude to jablunka po me prezdivce - Mihulka. Jana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mihulka - (41) - 247.157 (?), 28.8.2008 16:21
Dekuji, pane Milosi.Vase odpoved uz mi dava smysl.V zahrade roste jeste jedna jablon je to rana odruda take jeji nazev neznam.Pry puvodni jablko bylo velke cervene, druha jablon ma barvu viz obrazek.A je tedy mozne, ze se tyto dve odrudy spojily.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
víítek - Zlatý Zahrádkář (573) - 166.34 (?), 28.8.2008 17:41
Teda ty první fotky se vám povedly víc.
Jinak včela létá obvykle do 2 km od úlu. Pyl se zachytává na jejím chlupatém těle...
Zpětně dokazovat, která odrůda je matkou a která otcem není zas tak jednoduché. I ze dvou žlutoplodých odrůd může vzniknout jedinec s červenými jablky a naopak...
Podle načervenalé dužniny je možné se domnívat, že se na na vaší jablůňce podílela Malus Niedzvetzkiana. Nemáte náhodou v okolí okrasné jabloně s tmavšími listy, červenými plody a tmavšími květy?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |