host - 137.100 (?), 9.10.2011 17:17
Ahoj Petře! Ja mám tiež radšej kombináciu cukrov, kyseliniek a vône. Gala kúpená v marketu je už zvädnutá a málo voňavá. Gala Schnitzer Schniga u nás nestihla ísť do pivnice. Tak bola chutná-sladká šťavnatá koxovková chuť, že sa po úrode v priebehu 2 týždňov zaprášilo. Farebne je lákavejšia ako Gala. Šupku má ale suchú, matnú, nie lesklú ako uvádzajú na snímke predajcovia. Dnes som jedol Pinovu, má okrem koxovkovej chuti a tvrdej šťavnatej dužiny prekvapivo veľa kyseliniek aj cukrov. Cez zimu má kyseliniek výrazne menej. Ak chcem sladké voňavé jablko, tak výborná je Florina, ale uprostred zimy začne múčnatieť. Gala Schniga je sladká, šťavnatá, voňavá a má v porovnaní s Florinou tenkú šupku. Pre milovníkov sladkých jesenných jabĺk odporúčam. Nadarmo to nie je svetová sorta. Gala Mitchgla na tom bude s chuťou aj farbou šupky podobne. Čo mi dosť vadí, je vnímavosť k chrastavitosti. Paľo
|