Nadměrná násada plodů ovocných stromů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
EmiroMirdas - (9) - 187.156 (?), 20.5.2014 19:56
Meruňka, bohužel odrůdu neznám, je to jediný stromek na nově založené zahradě který jsem nesázel..
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 21.5.2014 17:07
K mému staršímu příspěvku v tomto vlákně bych upřesnil, že se na fotce č. 1,2 a 4 jedná o Stanley, na fotce č. 3 o Čačanskou lepotici a na fotce č.5 je Oullinská renglóda (velkoplodá). Dnes jsem přidal ještě Toptaste, který se "vytasil" bohatou úrodou i na podnoži myrobalán. Pokud jde o meruňky, tak je to pro mě stále vzácné ovoce, takže jsem vděčný alespoň za ty plody, které zůstaly po řádění jarních mrazíků. Kdybych měl jeden přeplozený strom, jak uvádí pán, tak bych větve vyvázal a podepřel, protože nějaká ta meruňka navíc se určitě hodí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.143 (?), 30.4.2019 9:57
Chemicka probirka plodu. Pouzivaji postrik mocovinou nebo siranem vapenatym v dobe plneho kvetu, pokud se to prezene, nezustane nic. V Anglii thiosiran amonny. Dale pak hormonalni pripravky amid kyseliny, ethefon v Nemecku. V Polsku ATS, Armothin, Flordimex nebo Pomonit super. Inforormace z knihy pestujeme slivone od Blazka a Kneifla. Nevim kolik je tech pripravku zavedeno aktualne do praxe. Kniha vysla v roce 2005, tehdy to byly experimenty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.27 (?), 9.10.2019 22:57
Odkud jste? Ja z Prahy a kupovane ovoce mi nevyhovuje (pomackane ovoce, ktere se brzy kazi, samy dovoz, obri jablka, ktera musim delit na dve pulky a mam je na dva dny...). Pritom bych se ovoce ujedla! (vetsinovy vegetarian, duchodkyne).
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|