Dobrý deň, ďakujem všetkým za odpovede, prikladám foto tohtoročnej malej úrody. Po minuloročných cca 40 kg, sa tento rok urodilo "iba" 30 kusov. Veľmi pozorne som si prezrel všetky zverejnené fotografie v tomto príspevku, porovnával som aj tvar listov, spôsob ich rastu z konárikov a.p. Z toho čo som doteraz zistil sa tieto plody najviac podobajú tomu čo mi rastie v záhrade (netrúfam si s určitosťou povedať či je tu úplná zhoda). Farebnosť plodov je veľmi ťažko porovnávať veľa záleží na tom aký fotoaparát kto použije, či sa použije aj blesk a ako je nastavený monitor počítača. Minulý rok som pokusne skúšal odfotiť tie isté jablká mojou zrkadlovkou, následne malým kompaktom a nakoniec mobilom. Keď som to hodil na obrazovku mal som 3 odrody :-). Tento rok sú plody dosť iné ako pred rokom. Minulý rok bola veľmi teplá jeseň a priaznivé počasie jablká boli omnoho viac vyfarbené takmer celočervené a mali aj viac hrdze okolo kališnej jamky. Neviem ako u Vás ale tento rok je u nás omnoho viac ďažda a takmer polovica dní je pod mrakom čo je vidieť aj na horšom vyfarbení tohtoročnej úrody (foto v prílohe). Omnoho menším počtom plodov ako minulý rok sa zmenil aj tvar plodov. Sú väčšie a subjektívne sa mi zdajú viac hranaté ako to bolo pred rokom.