LYRA🍎 UEB5060/1

host - 249.55 (?)
12.9.2024 12:00

Zdravím kolegu korzára! U nás bude Lyra náhradou plnohodnotnou za Admiral, pokud se sklidí během září a nenechá se přezrát. vydrží dlouho, a je to chuťovka. p. Buzrla ji možná nedoporučuje, ale je v podmínkách jižní Moravy, a tady v Čechách je to trochu jinak. Souhlasím s kolegou Přasličákem, kde tvrdí, že kdyby četl jen negativní recenze na Admiral, asi by ho nesázel. Ovšem tahle sorta má stejné-možná i lepší parametry, a nepihatí, což je u Admirálu zásadní problém. Pokud ale sadaři náhodou Admiral mají, a pihovitost zvládnou, je to nejdříve prodaná odrůda... david

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.56 (?), 12.9.2024 8:09

Dnes som poslal fotky jabĺk Lyra priateľovi do Česka J.Radochlib on si tiež nieje istý či je to original tento rok je iný vravel netipický poslal foto jeho Lyra. 

Lyra
Lyra

host - 249.55 (?), 12.9.2024 12:00

Zdravím kolegu korzára! U nás bude Lyra náhradou plnohodnotnou za Admiral, pokud se sklidí během září a nenechá se přezrát. vydrží dlouho, a je to chuťovka. p. Buzrla ji možná nedoporučuje, ale je v podmínkách jižní Moravy, a tady v Čechách je to trochu jinak. Souhlasím s kolegou Přasličákem, kde tvrdí, že kdyby četl jen negativní recenze na Admiral, asi by ho nesázel. Ovšem tahle sorta má stejné-možná i lepší parametry, a nepihatí, což je u Admirálu zásadní problém. Pokud ale sadaři náhodou Admiral mají, a pihovitost zvládnou, je to nejdříve prodaná odrůda... david

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2026) - 31.192 (?), 12.9.2024 15:58
naprostý souhlas. U Admirálu díky pihovitosti vydrží do konzumní zralosti jen pár plodů, zbxtek je znehodnocený. Lyra pihovizostí nrtrpí. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2026) - 31.192 (?), 12.9.2024 16:02
Jediný letošní plod Lyry, jediný ovšem v důsledku jarní mrazové pohromy.Tak snad příští rok. Jinak Lyra má opravdu mírně načervenalé líčko. Walter
Lyra
Lyra

host - 107.72 (?), 17.12.2024 21:40
Ještě, když Lyra měla pouze číselné označení jsem kupoval tyto plody přímo ve Fytosu koncem března v Plzni, jablka byla ve skvělém stavu, měly vyváženou velmi dobrou chuť a stále pevnou dužinu. Takto jsem koupil 4 druhy jablek pod číselným označením, zbytek byl již fádně sladký a odrůdy jsem nezjišťoval. Admirál je chuťově skvělý, ale zatím jsem nenašel recept na pihovatost. Na fot. Sirius, ten je také velmi dobrý.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz