Nemůžu tak úplně souhlasit :-), já mám sice jen mladý stromek Júlie, který měl loni několik plodů, které mně teda docela zklamaly, spíše kyselostí než "suchostí". Ale letos jsem jsem byl hodně spokojený, jednak už to bylo chuťově mnohem vyváženejší, určita kyselost nadále převažovala, ale celkově to byly moc dobré jablka s takovou téměř až ojedinělou, novou chutí a právě mně přišla docela šťavnatá a určitě velmi osvěžující. Bydlím na úpatí Hostýnských hor, ve výšce 310m.n.m. Možná má docela úzké "provozní okno" pro vhodné podmínky a mám štěstí, že jsem zrovna v něm. Ale já jsem zatím spokojený. Manželka byla doslova nadšená, ale ona je právě příznivec kyselejších jablek. Uvidíme další roky. Jablka dozrála cca 25.7.
Ale co je opravdu super, že ač je pěstuji bez jediného postřiku, tak netrpí žádnou chorobou. Krásně vypadají a díky silnější slupce se jen tak neotlučou.
Teď jsem našel informaci (k Jůlii), že: "Chuť je dobrá, ve středních a vyšších polohách je však chuť podřadná." A jestli tady někdo píše, že v teplých oblatech taky nic moc, tak těch mých 300m.n.m vypadá jako ideální poloha (okraj Valašska).