Květy na koncích větví
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 228.149 (?), 7.4.2019 16:36, zobrazeno: 6417x
Byl jsem obhlídnout rašící stromky, ale zarazilo mě, že ačkoli jsem na všech 2 letých stromcích provedl předjarní řez, na velkém množství jabloní a hrušní vždy poslední pupen vyrašil jako květní. Schválně jsem stříhal tak, aby na konci byl pupen směřující ven z koruny, takže teď nevím, jak se k tomu postavit? Odstřihnout na výhonech poslední pupeny (květy) tak, aby tam zůstaly předposlední listové? Ale ty budou věechny směřovat dovniř koruny! Nebo to tak nechat, oškubat květy a čekat, zda tam vyraší i nějaký výhon?
A proč se to tak stalo?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.135 (?), 7.4.2019 17:01
Strihnut na najblizsi vonkajsi listovy pucik
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 7.4.2019 19:57
Snad radíte dobře. Ale. Já mám zkušenost, že čím promyšlenějším řezem se na strom jde, tím větší bejkovinu on po řezu udělá. (Asi to ví, a dělá naschvály) Například na vnitřní očko mi pravidelně to vnitřní očko zakrní, udělá jen trn a mohutně vyraší některé pod ním, které ovšem nikdy nesměřuje pěkně ven z koruny, ale někam šikmo do boku, kam jsem ho opravdu, ale opravdu nepotřeboval. Takže všechny krásný teoretický obrázky si můžu vetknout za sombréro, protože všechno je jinak.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.245 (?), 7.4.2019 20:10
Pro IH:
Nevím, které jádroviny myslíte, ale co se týče jebloňí jsou 'květní' pupeny vždy smíšené, jabloň neumí vytvářet čistě generativní pupeny.
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|