Kvalitní letní jabloň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 223.10 (?), 4.4.2020 11:11
Letní odrůda jablek "Julie", mám vyzkoušeno, roste ve výšce cca 550 m n.m. Zraje koncem července, dává krásné červené plody, střední velikosti, výborné chuti, nemoučnatí, nehnijí, zatím nestrupatí, vysoké výnosy a velmi dobrá skladovatelnost bez změny kvality. V dobrém zemním sklepě mi překvapivě vydrží až do poloviny dubna. Mohu jen doporučit. S odrůdou " Letní průsvitné " (nedoporučuji, jen ztráta času) má společnou jen rannost zrání, jinak nic!
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.10 (?), 4.4.2020 11:18
Odrůda Julie, bezkonkurenční rané jablko!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.13 (?), 10.11.2017 23:15
p.Hlavatý už viackrát ste vyzdvihli odrodu Piros.Vlastnosti tejto odrody majú aj jablká na mojej staršej jabloni.Niesom si však istý či je to Piros.Jabloň bohato kvitne, vyhýba sa jarným mrazom, potrebuje prebierku inak zdrobňuje (plodom chýba červená farba),riešim to svetlejšou korunou a plody sa ozaj pekne vyfarbujú do červena, tento rok boli najviac.Konzumujem ich od 1/2 augusta, oberám koncom septembra, ešte teraz mám za bedničku viď foto.Už múčnatejú, ale stále chutia.Mám aj letnú odrodu Ametyst, táto už po týždni obratia zmúčnatie.Je toto jablko Piros?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 57.142 (?), 11.11.2017 20:19
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 27.7.2018 10:49
Boli by fotky State Fair?
Budou, ale v této době ještě nejsou. S Krasavou se v konzumaci téměř nekryjí.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|