|
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 18.6.2020  Takmer hotovo, uz len baklazany zamulcovat. Vzadu paradajky Pedro, paprika Slovakia, baklazan cesky rany a zlte melony 2 druhy |
 |
A je po meruňkách, 17.3.2020 Za vsetko moze tepla zima a predcasne prebudzanie stromov. A ci budu aspon broskyne a dalsie ovocie? |
 |
|
 |
Vrúbľovanie - marhule, 10.2.2020 Zdravím, chcem sa spytat kolko ociek nechat na marhulovom vrubli ked planujem zaciatkom marca vrublovat kopulaciou na slivkovy semenac a aj kopulaciou do koruny inej marhule? Vruble marezane v decembri. A nemohol by som pouzit v oboch vrublovanie do... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 26.12.2018 Daník: 200 m.n.m. je v podstate ideálnych pre pestovanie jabloní (samozrejme, úlohu hrá aj pôda, terén, prístup slnka atď.). Môžem vysloviť len predpoklad, ale myslím si že Fuji by u Vás v pohode prosperovalo. Prípadne môžete zvoliť klon Fuji Beni... celý příspěvek > |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 19.10.2018 Pár poznámok: Chvála slovenských predajcov ma ako Slováka mimoriadne teší, obzvlášť ak zaznieva z Čiech (nie je to až tak obvyklé). Nebudem tu robiť nikomu reklamu, ale pre spravodlivosť nebudem ani mlčať (aj za cenu že prídu invektívy - už som si... celý příspěvek > |
 |
Paw paw, 19.10.2018 S krížikom po funuse, Andy. Asimina (paw-paw) je už dávno zjedená. Pozrite si vlákno "Asimina triloba", nájdete tam kopu informácií aj fotografií, tiež aj termíny dozrievania. Ak máte záujem o plody, bez problémov Vám ich (o rok) poskytnem - zadarmo,... celý příspěvek > |
 |
Kvalitní letní jabloň, 23.7.2018 Miloš: "Krasava... těžko hledá konkurenci". A čo State Fair (Mantet x Oriole, USA)? Vizuálne ju podľa mňa predčí a chuťovo to tiež nebude žiadna druhá liga. Možno je trochu neskorší. Boli by fotky State Fair? IH |
 |
Co je to za odrodu? (Určenie odrody), 23.7.2018 Peter: Zacitujem Josef.a (ktorého znalosti obdivujem a osobne som poctený, že s takým odborníkom, znalcom a machrom môžem zdieľať spoločné fórum): RADO SA STALO. IH |
 |
Kam mizí holovouské šlechtění, 23.7.2018 Mičurin II: Ak sa chcete dozvedieť niečo objektívne, tak prečo sa nespýtate priamo v Holovousech (či Holovousích, alebo ako sa to po česky správne skloňuje) -??? Aspoň ja by som to tak urobil. Dohady tu na fóre sú a budú vždy len v polohe "možná,... celý příspěvek > |
 |
Presenta, 11.10.2017 Skúste z Presenty uvariť povidla a potom budete vedieť či hovoríme o tej istej odrode alebo nie. Jano
|
 |
|
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 17.3.2017  Upraviť takto (foto). Po rozvetvení konárikov ponechajte výhonky ktoré budú rásť vodorovne, nadol alebo mierne šikmo nahor. Kolmo dohora rastúce odstraňujte. IH |
 |
Slivovice vs. calvados, 4.3.2017 Ešte doplním - tú jablkovicu robíme 52%-nú. Francúzsky kalvados bol 40%-ný. Máme teraz 52%-nú jablkovicu v 20 litrovom súdku z morušového dreva (ten nie je zdnuká vypaľovaný ako dubové súdky), na tú som fakt zvedavý. IH |
 |
Slivovice vs. calvados, 4.3.2017 CALVADOS versus JABLKOVICA. Včera sme s kamarátom "riešili" fľašu originál francúzskeho kalvadosu z Normandie. Etiketa je na foto 1, kalvados samotný na foto 2. Chceli sme ho porovnať najmä s našou jablkovicou, ktorú nechávame dozrieť v dubovom súdku... celý příspěvek > |
 |
Choroba alebo škodca na Moruši?, 4.3.2017 Moruše som nikdy nestriekal, ale tento rok to bude zrejme potrebné. Na jar 2016 mladé listy moruše úplne zmrzli a oslabené stromy potom napadla huba Mycosphaerella morifolia. Takže v tomto roku by som odporúčal postupovať teraz na jar podobne ako pri... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Sylvercot, 21.7.2015 Veľmi veľké plody má aj odroda Bora, dozrieva v dobe kedy aj Leskora zhruba 5.7. Nie je síce taká skorá ako Tsunami alebo Aurora ale patrí medzi skoré odrody.Škoda že sa k nej nikto nevyjadril. |
 |