Koulelo se koulelo

host - 91.196 (?)
10.10.2022 6:54

Víte, já jsem asi měl být děvče, které pro pírko... dál to znátewink. Jen ten plot je pro mě jasná hranice, za kterou nejdu. Panu PP gratuluju k funkčnímu sklepu-min. v tomto je o několik koňských délek přede mnou, ten mu upřímně závidímcheeky. Během mé sobotní pracovní otočky mezi Brnem a Kroměříží jsem těch zmárněných jablíček zahlédl bez přehánění desetitisíce-mnoho jich bylo vozidly zdrceno. V dřívějších dobách nevídané, to jsme se často zlobili na neoznačené sběrače motající se ve vozovceangry-holt jsme asi opravdu velmi bohatí, či lenivícool!? SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 91.196 (?), 9.10.2022 11:29, zobrazeno: 1268x

na kraji silnice kousek od Brna červené jablíčko. Tož jsem bezpečně odstavil auto a jal se zjistit, zda by se dalo sebrat. Jak to bývá i u hříbků, mělo vícero sourozenců. Co Vám budu povídat, v mělkém, travou zarostlém příkopu a na kraji pole se svěžím ozimem jsem pod třemi sousedními starými jabloněmi za pár minut zachránil před shnitím asi 15 kg velmi pěkných voňavých plodů. Nakouslých a natlučených jich tam zbylo ještě dost na to, aby se poměl i jiný tvorcheeky, SPCH.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6616) - 9.142 (?), 9.10.2022 12:15

Nepotřebuju se plazit po škarpách a sbírat nějaký kdovíčím polezlý padavky. Ve sklepě to vypadá takhle a ještě přibyde košíček zimních hrušek. Pro nás a rodiny dětí dostatek.

Pierre - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (183) - 246.158 (?), 9.10.2022 22:25

Len ta prvá spodná bednička je nejaka prázdna :). 
Aké odrody su tie jablka? Do kedy Vám vydržia?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6616) - 9.142 (?), 10.10.2022 9:02

Nahoře odleva jedna klec Rubínu, zbytek Spartan. Dole hrušky Konference (letos malé kvůli suchu) Mezi nimi jedna Rajka.  Ty žluté nějaká neznámá stará odrůda, kterou moc nejíme, i idyž není špatná, ale je vynikající na zpracování v kuchyni. V té první bedničce je pár zbylých lahví loňského moštu. Ty avizované zimní hrušky jsou Nely, ještě na stromě, první úroda, uvidím zda dozrajou. A ještě tam přijde jedno jabko Admirálu, zatím na stromku. Je to u nás boj, hlavně s jarními mrazy. Jablka vydrží Rubíny tak do ledna pak ztrácí kvalitu, ale spíš se spotřebují. Spartany déle, skoro do jara, ale musí se pak hodně přebírat.

host - 26.68 (?), 9.10.2022 22:45

Tak to máte malou spotřebu pane P.P. Mě by to nestačilo a lepší padavky než jablkový chemický koktejl z hyper/super marketů.

SPCH yes

host - 91.196 (?), 10.10.2022 6:54

Víte, já jsem asi měl být děvče, které pro pírko... dál to znátewink. Jen ten plot je pro mě jasná hranice, za kterou nejdu. Panu PP gratuluju k funkčnímu sklepu-min. v tomto je o několik koňských délek přede mnou, ten mu upřímně závidímcheeky. Během mé sobotní pracovní otočky mezi Brnem a Kroměříží jsem těch zmárněných jablíček zahlédl bez přehánění desetitisíce-mnoho jich bylo vozidly zdrceno. V dřívějších dobách nevídané, to jsme se často zlobili na neoznačené sběrače motající se ve vozovceangry-holt jsme asi opravdu velmi bohatí, či lenivícool!? SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz