Kolik ovoce denně sníte?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 1.12.2017 18:53
S mužem nepijeme, tudíž pálení je něco absolutně mimo nás(pominuli, že jsem vyrostla v Pálenici, kde byli zaměstnaní oba mí rodiče ) využiju maximálně rum na pečení a slivku, když chci udělat nějakou bylinnou tinkturu... a tolik nám dají příbuzní. Kdyby se mi náhodou urodilo nějaké ovoce a nesežrali ho ptáci, uvařím si s radostí povidla, nasuším ty křížaly, uklohnila jsem si,,pečený čaj" a jelikož čaj nepijem požívám ho pro velký úspěch na koláče. Do něho se spotřebuje vlastně ovoce jakékoliv Hrušková povidla mi nechutnají vůbec. Nevím proč, snad tím, že tady u nás na ně nejsme zvyklí? Nemám právě ani moc ráda frgále, u nás se používají na koláče spíše švestková povidla s mákem
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 1.12.2017 19:25
Co třeba křížaly? Navíc poslední dobou je namáčíme do 100% čokoládové hmoty z Troubelic...Ale pravda, na křížaly stačí bohatě jeden švestkový strom.
Já nevím. Katinku jsem vysadil někdy na přelomu letopočtu. Letos jsme jich snědli, že to až lezlo krkem vařili povidla, nasušili pytel křížal a stejně muselo přes půl metráku skončit v sudu. Pokud nemá rodina 20 členů, je úroda ze slušného stromu švestky neskonzumovatelná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří II - Zlatý Zahrádkář (598) - 143.84 (?), 1.12.2017 20:24
S ovocem je ten problém, že jeden rok je ho mnoho a další rok(y) málo nebo žádné, jako např. letos u nás, ale jen vyjímečně je ho "tak akorád". Jeden můj známý nejí ovoce vůbec, já ho zase nerad kupuji.
Zpracování nadúrody švestek na výrobu destilátu je dobrá volba. Slivovice je vyjímečný a oblíbený destilát. Alkoholismus je jistě hrozná závislost, ale střídmá konzumace alkoholu může být starším lidem dokonce prospěšná. Z "koštů slivovic" se stala společenská událost. Jen je potřeba nesypat cukr do kvasu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 2.12.2017 5:49
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří II - Zlatý Zahrádkář (598) - 143.84 (?), 2.12.2017 10:43
Trochu bych to poopravil. Ne alkohol, nýbrž alkoholismus je metlou lidstva.
Základem zdraví a štěstí je střídmost ve všem, v jídle, v pití i v jiných požitcích. To je tajemství dlouhověkosti -Jan Amos Komenský.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.95 (?), 2.12.2017 15:54
"Trochu bych to poopravil. Ne alkohol, nýbrž alkoholismus je metlou lidstva...".
Zdá se mi poslední dobou mění pravopis - sloh, větná stavba či jak to nazvat?
Člověk nějak ustupuje do pozadí a věci, předměty neživé začínají ožívat a žit svým vlastním životem.
Alkohol zabíjí, zbraně zabíjí, auta, kamiony zabíjí apod. Kam to spěje - jak tahle vzpoura může dopadnout? Proč se tohle děje nezávisle na naší vůli?
Jed od léku odlišuje pouze podávané množství.
Paracelsus
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10418) - 70.240 (?), 2.12.2017 16:32
Tak jednak úsloví, že alkohol je metla lidstva používala s oblibou moje babička a já si na to vždycky vzpomenu, ale není třeba to hrotit. A jednak buďte všichni rádi, že na alkoholu nemáte vybudovanou závislost a že z toho můžete mít leda srandu. Ano, alkohol je jed, který musí játra pracně odbourávat, ale to neznamená, že to je hlavní důvod proč ty štamrdlata "neházím za kravatu", jak to říkal Mrázkovi ten topič v Hříšných lidech. Je možné, že alkohol někomu nechutná? Je to vůbec možné? To je divení. "Fuj, abstinent, styďte se člověče", jak říkal feltkurát ve Švejkovi. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|