Kolik ovoce denně sníte?
|
|
|
|
host - 184.133 (?) 1.12.2017 7:33
Pro 248.32. Moštování, výroba šťáv z ovoce je hodnotné a šetrné zpracování. I sušení. To je třeba pochválit. Povidla ze sušených hrušek jsou skvělá a nemusí člověk žít na Valašsku, aby si je udělal. Sušené, mleté hrušky také. Obyčejně sním tak jedo, dvě jablka nebo pomeranč, mandarinku za den. I když je to pro někoho drahé, kupuji si i v zimě meloun. Kilo stojí méně než čtvrtka másla, melounek má do dvou kil, vydrží na čtyři dny. A pokud přijdu na solidní hrozno, neodolám. Je dobře, že hnědavá barva kuliček bílých odrůd hroznů (obyčejně to bývá až do Vánoc odr. Italia) odrazuje možná 90% zákazníků. Alespoň ti, co vědí, co ta barva chuti a vůni hroznů přináší mají hody. Úplná tragedie je, když se někdo už od postřiku proti pilatce těší na to, že ovoce po dozrání nacpe do sudů. Úplná degradace ovoce, více jak poloviční ztráty energie, kterou do plodů uložilo přes listy slunce, likvidace vlákniny, vitamínů, převážné části aromatických látek, absence čehokoliv zdravého na opěvovaném konci tohoto snažení... Tenhle zvyk se bohužel rozšířil i do oblastí, de se dříve moc nepreferoval. Pro slivovici se jezdilo do tradičních oblastí, teď už se pálí snad i na Hradě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 30.11.2017 18:43
Lído, já nejraději ovoce v sušeném a tekutém stavu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.133 (?), 1.12.2017 7:33
Pro 248.32. Moštování, výroba šťáv z ovoce je hodnotné a šetrné zpracování. I sušení. To je třeba pochválit. Povidla ze sušených hrušek jsou skvělá a nemusí člověk žít na Valašsku, aby si je udělal. Sušené, mleté hrušky také. Obyčejně sním tak jedo, dvě jablka nebo pomeranč, mandarinku za den. I když je to pro někoho drahé, kupuji si i v zimě meloun. Kilo stojí méně než čtvrtka másla, melounek má do dvou kil, vydrží na čtyři dny. A pokud přijdu na solidní hrozno, neodolám. Je dobře, že hnědavá barva kuliček bílých odrůd hroznů (obyčejně to bývá až do Vánoc odr. Italia) odrazuje možná 90% zákazníků. Alespoň ti, co vědí, co ta barva chuti a vůni hroznů přináší mají hody. Úplná tragedie je, když se někdo už od postřiku proti pilatce těší na to, že ovoce po dozrání nacpe do sudů. Úplná degradace ovoce, více jak poloviční ztráty energie, kterou do plodů uložilo přes listy slunce, likvidace vlákniny, vitamínů, převážné části aromatických látek, absence čehokoliv zdravého na opěvovaném konci tohoto snažení... Tenhle zvyk se bohužel rozšířil i do oblastí, de se dříve moc nepreferoval. Pro slivovici se jezdilo do tradičních oblastí, teď už se pálí snad i na Hradě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 1.12.2017 11:23
Úplná tragedie je, když se někdo už od postřiku proti pilatce těší na to, že ovoce po dozrání nacpe do sudů. Úplná degradace ovoce, více jak poloviční ztráty energie, kterou do plodů uložilo přes listy slunce, likvidace vlákniny, vitamínů, převážné části aromatických látek, absence čehokoliv zdravého na opěvovaném konci tohoto snažení..
Myslel jsem, že člověk s takovým názorem snad ani neexistuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.199 (?), 1.12.2017 13:22
"Úplná tragedie je, když se někdo už od postřiku proti pilatce těší na to, že ovoce po dozrání nacpe do sudů..."
A proto jsem likérník.
Jenže tam švestky moc použít nejdou. Skladovat taky ne, kompotované je jí jen málokdo, povidel se taky moc sníst nedá, na vína nebo nealko nápoje jsou nevhodné, tak co jinak s nima?
Navíc když je slivovice tak žádaná.
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
Mike Dundee - Stříbrný Zahrádkář (206) - 211.75 (?), 1.12.2017 15:03
Co třeba křížaly? Navíc poslední dobou je namáčíme do 100% čokoládové hmoty z Troubelic a děti a návštěvy se po tom mohou utlouct... Krásně se skloubí chuť hořké čokolády (bez éček, cukru a náhražek) se sladkokyselou chutí ovoce. Neznám zdravější pamlsek...
Ale pravda, na křížaly stačí bohatě jeden švestkový strom... A protože mi přijde pálení také jako zhovadilost, stačí mi 2 švestkové stromy a zbytek zahrady vyplňuji jiným užitečným ovocem či ořechy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|