Kavkazská jedle v ovocném sadu?

host - 228.55 (?)
22.12.2021 14:16

Dobrý den pánové, děkuji všem moc a moc za postřehy! Jen na okraj k tomu internetovému snílkovi... :-) Samozřejmě trošku zkušností máme, lesík, kde se stále sází a pracuje, zkušenosti z těmi příšernými rychlerostoucími topoly, 4000 m sad... samozřejmě křoviňáky, pily, traktor. i lidé... to není problém, ani strach z práce...

jen jsem prostě nevěděl, jak budou spolu "reagovat"... Jsme 600 nad mořem, vinohrad asi ne, i když orientace mírného svahu je OK, sklizeň borůvek - ano, jen tady je třeba mít potvrzený odběr či umět to zpracovat do něčeho trvanlivějšího... Stromky jsem uvedl proto, protože mi to právě k našemu "vybavení" sedělo a i tak jsem počítal s cca 50% "sklizní".

Ještě jsem přemýšlel o křenu... 

Děkuji ještě jednou!

Luděk

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 9.142 (?), 22.12.2021 11:35

Ale to bylo jen přirovnání, jedle porostou jako blázen, když nebudou v extrémně špatných podmínkách. Ale ten růst je jen jedna věc. Naprosto souhlasím se vším, co jste napsal. Už pro to, že jezdím pro stromky k soukromníkovi, který má plantáž. A tam to vidím, jak to po letech postupuje, respektive dokážu si domyslet co a jak. Prodává kus za 300 bez ohledu co. Ty Vaše zkušenosti jsou znát. Jsem opravdu rád, že se tu taky najde někdo, kdo věci rozumí a není to jen internetový snílek.  PP.

host - 228.55 (?), 22.12.2021 14:16

Dobrý den pánové, děkuji všem moc a moc za postřehy! Jen na okraj k tomu internetovému snílkovi... :-) Samozřejmě trošku zkušností máme, lesík, kde se stále sází a pracuje, zkušenosti z těmi příšernými rychlerostoucími topoly, 4000 m sad... samozřejmě křoviňáky, pily, traktor. i lidé... to není problém, ani strach z práce...

jen jsem prostě nevěděl, jak budou spolu "reagovat"... Jsme 600 nad mořem, vinohrad asi ne, i když orientace mírného svahu je OK, sklizeň borůvek - ano, jen tady je třeba mít potvrzený odběr či umět to zpracovat do něčeho trvanlivějšího... Stromky jsem uvedl proto, protože mi to právě k našemu "vybavení" sedělo a i tak jsem počítal s cca 50% "sklizní".

Ještě jsem přemýšlel o křenu... 

Děkuji ještě jednou!

Luděk

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 22.12.2021 21:41

asi stejné podmínky, jako já, 650mnm, mírný jihozápadní svah. Jestli do toho půjdete, tak to chce mít oplocené, i tak mi před 5 lety do toho vskočil srnec s partnerkou, přes 160cm plot a vytloukl si tam parůžky. Poničil asi 60 vánočních stromků, stačilo, že je vzal z jedné strany a už to bylo leda na vyhození. Taky výsadbu je třeba udělat co nejdříve, aby sazenice měly dost vláhy, jinak se bude muset zalévat.  Držím palce, Walter.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 19.11.2022 13:52

tak už se to zase blíží, nachystat pilu, baličku, siť a jdeme nato. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků20:40
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025