Jaké odrůdy do podkrkonoší

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 161.61 (?)
27.11.2011 22:01

Pane Bakeši, doporučil bych Vám odrůdu Mantet ale spousta lidí ji bude odsuzovat pro svoji náchylnost ke strupovitosti.Chuťově je to však zdaleka nejchutnější letní odrůda.A ještě dlouho bude, jestli vůbec kdy bude překonaná.Byla naprosto nepochopitelně vyřazena z listiny povolených odrůd.Pokud máte zájem, dlouho neváhejte, brzy bude velmi těžko dostupná.Ve výšce 470 m ji klidím kolem 8÷10 srpna.Letos dokonce o týden dřív.V loňském roce i při vysokém tlaku strupovitosti byly plody až na pár vyjímek po dvou postřicích čisté.Příroda nás někdy staví před různé záhady.Pokud chcete rezistentní odrůdu, zapomeňte co jsem napsal, včetně chuti. - Mičurin II

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 153.9 (?), 25.11.2011 0:36

Pre Jána H:

Když si to tak zpětně promítám, asi sem tam nějaká Vanda fyziologickou skvrnitost měla, ale odhaduji to tak na poměr jedna ze sta až více, což považuji za zanedbatelné. S tímto mám větší problémy u mnohých jiných odrůd (např. Goldstar). Na druhé straně musím zdůraznit, že Vandu mám naroubovanou na vysokokmenech semenáčů (to ale ten Goldstar taky ;o).

U Vandy mám jediný problém - její větve se klenou nad chodníkem a při dozrávání plody hodně padají (neprotrhávám a tak je téměř vždy nadúroda). Samozřejmě si při tom hodně natlučou, ale také občas trefí kolemjdoucího... Jsou fakt velké.

Oldbek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 67.254 (?), 27.11.2011 17:42

Pro pana Vysloužila  :

Děkuji za odpověď. Ještě bych se zeptal co by jste mi doporučil za letní jablko. Nějak si nemůžu vybrat. Chtěl bych nějaké šťavnaté, sladké. Aby jabloň pěkně rodila, pravidelně každý rok. Děkuji za odpověď.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 161.61 (?), 27.11.2011 22:01

Pane Bakeši, doporučil bych Vám odrůdu Mantet ale spousta lidí ji bude odsuzovat pro svoji náchylnost ke strupovitosti.Chuťově je to však zdaleka nejchutnější letní odrůda.A ještě dlouho bude, jestli vůbec kdy bude překonaná.Byla naprosto nepochopitelně vyřazena z listiny povolených odrůd.Pokud máte zájem, dlouho neváhejte, brzy bude velmi těžko dostupná.Ve výšce 470 m ji klidím kolem 8÷10 srpna.Letos dokonce o týden dřív.V loňském roce i při vysokém tlaku strupovitosti byly plody až na pár vyjímek po dvou postřicích čisté.Příroda nás někdy staví před různé záhady.Pokud chcete rezistentní odrůdu, zapomeňte co jsem napsal, včetně chuti. - Mičurin II

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 27.11.2011 22:21

Velké a sladké plody má z letních jablek Krasava, plodnost je ale nižší a dozrává o pár dní později. Rád mám i Discovery, hlavně pro dlouhou dobu konzumní zralosti.

Oldbek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 67.254 (?), 28.11.2011 10:53

Co si myslíte o odrůdě o letní odrůdě  Daria popř. Dima. Děkuji za odpověď.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 28.11.2011 11:48

Darja je sice velmi plodná a netrpí c horobami, ale plody mi, nevím proč, vysloveně nechutnají. Dimu jsem nejedl.

Oldbek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 67.254 (?), 29.11.2011 20:29

Pro pana Vinšálka :

Co Vy by jste mi doporučoval za letní odrůdu jabloně. Děkuji za odpověď.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz