Jaká bude Resista?
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10501) - 70.240 (?) 27.9.2012 12:52, zobrazeno: 33820x
Mám tady konečně první úrodu na roubu Resisty. Roub se vyznačuje silným růstem a velkou plodností. Jelikož jsem na adresu Resisty nikde žádné ovace nezaznamenal, tak to asi nebude nic zvláštního. Že by jen nějaké tuctové jablko, jakých jsou u cest stovky? Její rezistence proti strupovitosti by tak byla jen chabá náplast. Co tomu říkáte?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 92.38 (?), 27.9.2012 14:50
Rezistu mám přiroubovanou na starém velkém stromě. Uvažuji, že kdyby rostla v lepší poloze, půdě a na slabší podnoži, odpadly by možná její nectnosti - drobné plody, sklon k periodicitě, dlouhá vegetační doba, průměrná chuť. Podoba s populárními Goldeny je totiž veliká a kdyby byla jablka větší a sladší, byla by to dobrá, trvanlivá a navíc rezistentní náhrada. Jenomže na to, aby tomu tak skutečně bylo už je na trhu příliš dlouho a žádnou díru do světa, jako např. Rubínola či Topaz neudělala.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10501) - 70.240 (?), 2.10.2012 12:43
Víte dobře, že nepatřím k těm, kteří když už něco pěstují, tak to automaticky vynášejí do nebes. Snědl jsem už několik plodů "prachobyčejné" Resisty, ale opravdu ujdou. Jsou i dost šťavnaté a jejich sladkost je velmi slušná. Intenzivně (výrazně, silně)) sladce navinulé a šťavnaté. Chápu, že máte nějaké novější, modernější a lákavější trumfy v rukávu, které budete ještě tasit, ale já jsem zatím příjemně překvapen. Hlavně tou nasládlostí, kterou tam všichni postrádali. Snad je to teplejší polohou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|