Jak zvládají odrůdy strupovitost po deštivém květnu 2013
|
|
 |
 |
host - 226.194 (?) 11.6.2013 18:53
Tak u mne strupovist na Goldlane, Lipnu, Karnevalu. Bez známek strupovitosti: Rubinola, Hana, Nela, Vanda, Admirál, Rosela, Merkur, Opál, Rondo, Cactus, Kordona Z klasiky: Bez strupovistosti zatím, PRL, Stark Earlist, Farliovo, Lebelovo, Řehtáč, a některé stromky Redcapu. Strupovitost: na Kids Orange, Cherry Cox, Red Jonaprince(i padlí), Desert, Pidi aj.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 54.5 (?), 8.6.2013 15:35, zobrazeno: 9220x
Dobrý den, tak jak pak jsou na tom rezistenti se strupovitostí? Případně padlím. A jak na tom jsou klasické odrůdy? A co Angold? Vím, že pro prakticky každodení srážky, nebylo možno stříkat. Podělte se o poznatky.
Údajně Goldlane je strupovité. Máte to někdo doma?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 30.181 (?), 8.6.2013 16:33
Já zásadně ve vegetaci nestříkám, zvlášť ne na plody. Někdy musím něco stříknout lokálně ručním sprejem 250 ml na mšice nebo namočím postižené konce letorostů.
Topaz, Florina, Rezista, Rosana, Rubinola, Rajka, Lotos - bez známek strupovitosti nebo padlí, ani Melodie, Spartan, Golden D. nic nemají. Je to ovšem nový sad, možná není ještě promořen. Stříkám však po opadu listů peckoviny i jádroviny Kuprikolem, na jaře broskve Dithane Neo + ostatní peckoviny. J.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.191 (?), 9.6.2013 15:00
Je zajímavé, že i přes letošní srážkově bohatý rok mi padlí velice řádí ve stěně na Angoldu. Dost mě to nemile překvapilo. Ostatní odrůdy jsou v pořádku. Jestlipak jsem to já na jaře nepřehnal s cereritem... Zdraví Mittwoch
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.194 (?), 11.6.2013 18:53
Tak u mne strupovist na Goldlane, Lipnu, Karnevalu. Bez známek strupovitosti: Rubinola, Hana, Nela, Vanda, Admirál, Rosela, Merkur, Opál, Rondo, Cactus, Kordona Z klasiky: Bez strupovistosti zatím, PRL, Stark Earlist, Farliovo, Lebelovo, Řehtáč, a některé stromky Redcapu. Strupovitost: na Kids Orange, Cherry Cox, Red Jonaprince(i padlí), Desert, Pidi aj.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 218.191 (?), 11.6.2013 23:11
Samotného mě to velice zaskočilo, jak píšete pane Vinšálku - vlhko, zima a ještě k tomu Angold. Všude kolem řada jistě náchylnějších odrůd a padlí jen na Angoldu. Jako jediné logické mi vyšlo lokální přehnojení dusíkem. Jinak fakt nevím. Půjdu naň s chemií, nedá se svítit. Pokud na něm bude i v následujících letech, přeroubuji jej.
Díky za komentáře. Mittwoch
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|