Jadroviny 2020
|
|
|
|
mino BA - Stříbrný Zahrádkář (150) - 71.157 (?) 22.11.2020 7:45
Tento rok bola najväčším prekvapením prvá úroda Honeycrisp, hoci som to v konkurencii kôstkovín, fíg a stolového hrozna vôbec neočakával. Sladké, veľké, chrumkavé jablko, chuťovka na celý august, počas ktorého držala na strome (M26) a neprejavila známky prezretia. Pink Lady prináša stabilné úrody vynikajúcich a zdravých jabĺk, Fuji Fubrax som doplnil klonom KIKU8. Navrúbľoval som Kanzi a zrjeme ňou vymením Coxovu renetu. Filozoficky, aj keď v malom, sa tiež snažím aj o pestovanie tradičných odrôd (nielen jabĺk - Dekanka Robertova, BJ Elberta...), ale napr. Coxova reneta a McIntosh sú v tejto horúcej a suchej oblasti pre krátkosť optimálej konzumnej zrelosti "nepoužiteľné" mino BA
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
morvai - Stříbrný Zahrádkář (158) - 166.130 (?), 21.11.2020 21:38
Minulý týždeň som musel zjesť jediný plod odrody Primadela ktorý my ostal na ochutnanie, keďže sa my do nej zahryzli myši.Táto odroda bola pre mňa najväčším chuťovým prekvapením zatiaľ v tomto roku, vyvážená sladkokyslá chuť v pozadí s výbornou arómou, a hneď sa zaradila medzi moje najchutnejšie odrody.V budúcom roku by mali zarodiť odrody Holiday, Briliant, Pacific rose, Desert, Spencer, Macoun, Ambrosia, Coxova reneta, Cordelia, Hestia, Jazz, Akane, Empire, Beforest, Novamac, Spartan, Benet, Rubelit, Ghiva, Gravštýnske, Meteor a ďaľšie, bude zaujímavé si všetky tieto odrody vychutnať.Popri tých všetkých nových odrodách sa snažím zachovať si chladnú hlavu, tým pádom sa zameriavam aj na staršie odrody, koré si túto našu pozornosť tiež určite zaslúžia.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 21.11.2020 22:08
Dobrý nápad pane Morvai.Proč si neudělat takovou bilanci co jsme letos vypěstovali.
Letos jsem měl prvoúrodu odrůd Ananasova reneta, Jazz a Meteor.Poslední dvě teprve ochutnám a jsem zvědav na chuť.Ananasova reneta buhužel praskla asi vlivem nadměrných srážek a tak si budu muset rok počkat.
Příští rok očekávám prvoúrodu a ochutnávku Angold, Briliant, Larisa, Ananasova reneta a konečně snad Honeycrisp.Nějaké překvapení není vyloučeno.To rozhodne příroda.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
morvai - Stříbrný Zahrádkář (158) - 166.130 (?), 21.11.2020 22:19
Pekný večer pán Polehla.Som zvedavý ako Vám budú chutiť Jazz a Meteor, obe odrody by mali byť chuťovo veľmi kvalitné.Ja mám Jazz na podnoži mm106 a Meteor na m7.Na ten Briliant on pána Buzrlu som tiež veľmi zvedavý, ten mám tušim na m9.Larisu a Vanesu som vysadil v tomto roku spolu s odrodami Opál, Lady silvia, Reluga, Rubimeg, Herald, Rubinstep, Sisi,Kreja, Rucla,Envy a daľšími.
|
|
|
|
|
|
|
mino BA - Stříbrný Zahrádkář (150) - 71.157 (?), 22.11.2020 7:45
Tento rok bola najväčším prekvapením prvá úroda Honeycrisp, hoci som to v konkurencii kôstkovín, fíg a stolového hrozna vôbec neočakával. Sladké, veľké, chrumkavé jablko, chuťovka na celý august, počas ktorého držala na strome (M26) a neprejavila známky prezretia. Pink Lady prináša stabilné úrody vynikajúcich a zdravých jabĺk, Fuji Fubrax som doplnil klonom KIKU8. Navrúbľoval som Kanzi a zrjeme ňou vymením Coxovu renetu. Filozoficky, aj keď v malom, sa tiež snažím aj o pestovanie tradičných odrôd (nielen jabĺk - Dekanka Robertova, BJ Elberta...), ale napr. Coxova reneta a McIntosh sú v tejto horúcej a suchej oblasti pre krátkosť optimálej konzumnej zrelosti "nepoužiteľné" mino BA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 22.11.2020 12:27
Rozdělím to do čtyř sekcí dle konzumní zralosti či sklizně.Berte to jen orientačně.Každý má jiné pěstební a skladovací podmínky.Nehledě k tomu, že některé odrůdy se proplétají do více sekcí.Beru to na svoje podmínky a snímky pouze letošní sklizně.
1. sekce - Letní a raně podzimní odrůdy:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 22.11.2020 17:36
2. sekce - podzimní a raně zimní odrůdy:
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 23.11.2020 9:43
3.sekce - zimní odrůdy:
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 23.11.2020 12:10
Poslední skupina odrůd které mě letos zaplodily.V příštích letech očekávám asi 10÷12 dalších nových odrůd jádrovim.
4.sekce - pozdně zimní odrůdy:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|