Jadroviny 2019
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.22 (?) 30.8.2019 20:46
LUCY - (Fuji x Topaz). 'Rezistentná' odroda českej proveniencie. Tak toto je naozajstný střížovický "meisterstück". Lucy som kupoval a sadil s veľkým očakávaním a veľkými otáznikmi. Dnes sú z otáznikov výkričníky - Lucinka presvedčila na celej čiare a omotala si ma okolo prstíka. Ale vážne: je to odroda, o ktorej ani neviete že ju máte v záhrade, nie sú s ňou žiadne problémy. Tvaruje sa takmer sama, rastie tak akurát (ani silno, ani slabo), vstupuje skoro do rodivosti, netrpí chorobami, plody sú pekné, chuťovo kvalitné a dajú sa aj dosť dlho skladovať. Koncom septembra- začiatkom októbra zistíte, že máte v záhrade stromček s nádherne celočerveno sfarbenými plodmi. Na fotkách je mladá Lucy na M26, už v rozbehnutej rodivosti. Plody sú v súčasnosti 'žíhané', pri oberaní budú krásne celoplošne rozmyto červené s výraznými bielymi lenticelami. Zlaté české ručičky... IH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.22 (?), 30.8.2019 20:01
GOLD BOHEMIA - jedna zo skutočných perál českého šľachtenia. Na fotkách je starší zákrpok na M9 (aj s malým bodyguardom 😃). Žlté plody už začínajú svietiť na strome, čo je neklamný signál, že je čas oberať. U mňa skorá jesenná odroda (alebo neskorá letná?). G.B. je typická 'rubinoidná' odroda s geneticky danou predilekčnou rodivosťou na 'dlhom dreve' a sklonom k vyhoľovaniu konárov. Na fotkách vidno, že aj genetika sa dá rezom ovplyvniť - stromček má kompaktný, pomerne vzpriamený habitus, s plodmi rozloženými rovnomerne v celom priestore koruny. Nie je to žiadna previsnutá 'smutná vŕba' s plodmi iba na periférii koruny, rezom si dokonca dala povedať, aby rodila aj na 'krátkom dreve'. Plastická, tvárna odroda, s ktorou sa dá 'pracovať'. IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.22 (?), 30.8.2019 20:46
LUCY - (Fuji x Topaz). 'Rezistentná' odroda českej proveniencie. Tak toto je naozajstný střížovický "meisterstück". Lucy som kupoval a sadil s veľkým očakávaním a veľkými otáznikmi. Dnes sú z otáznikov výkričníky - Lucinka presvedčila na celej čiare a omotala si ma okolo prstíka. Ale vážne: je to odroda, o ktorej ani neviete že ju máte v záhrade, nie sú s ňou žiadne problémy. Tvaruje sa takmer sama, rastie tak akurát (ani silno, ani slabo), vstupuje skoro do rodivosti, netrpí chorobami, plody sú pekné, chuťovo kvalitné a dajú sa aj dosť dlho skladovať. Koncom septembra- začiatkom októbra zistíte, že máte v záhrade stromček s nádherne celočerveno sfarbenými plodmi. Na fotkách je mladá Lucy na M26, už v rozbehnutej rodivosti. Plody sú v súčasnosti 'žíhané', pri oberaní budú krásne celoplošne rozmyto červené s výraznými bielymi lenticelami. Zlaté české ručičky... IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.66 (?), 6.9.2019 22:18
Starkrimson, chuť průměrná, sladká, ale jinak každoroční plnič a dříč.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|