Jadroviny 2019
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.54 (?) 11.10.2019 18:57
Pomaly sa končí ovocinárska sezóna roku 2019. U nás to bol dobrý rok, tak množstvom úrody, ako aj jej kvalitou. Väčšina plodov bola zdravá, vizuálne v poriadku a aj uspokojivej veľkosti. (Na fotke sú zľava: Florina - Ligol - Gold Bohemia - Red Jonaprince - Fuji - Šampion - Red Cap). Zostáva ešte obrať zopár stromov a potom už len zazimovať záhradu. A mňa ešte nie práve najpríjemnejšia práca - vykopať 3 stromy, z toho dva mohutnejšie. Ale aj to patrí k povinnostiam amatérskeho záhradkára, takže sa nesťažujem. Všetkým kolegom 'postihnutým' láskou k záhradkárčeniu prajem vynikajúcu sezónu 2020. IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.8 (?), 13.10.2019 6:54
Ivan, preco musite vykopat 3 stromy? Je to velmi pekne zelat si uz teraz uspesny zahradkarsky rok 2020:) Takze tiez Vam zelam vsetko len to najlepsie v zahrade aj celkovo
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.81 (?), 13.10.2019 8:13
64.8: K tým 3 stromom na vykopanie: 1. Stará slivka, ktorá už odchádzala (odumieranie konárov). 2. Mladá jabloň, zlomená tesne nad zemou v mieste naštepenia na podpník pri poslednej víchrici koncom septembra. 3. Marhuľa VP - vysoký strom s problematickým oberaním a obrovskými úrodami, ktoré sme už nedokázali zužitkovať, navyše aj postihnutý šárkou. Prvé 2 som vykopal včera, marhuľa je už opílená, ale ten kmeň budí rešpekt - to bude makačka na niekoľko hodín. Ešte k tomu želaniu do sezóny 2020 - pre mňa sa končí ovocinárska sezóna obratím posledného jablka, a to bude už o pár dní. Samozrejme, nasledovať ešte budú niektoré práce, ako zhrabanie lístia, zazimovanie trávnika, postrek Kuprikolom, porýľovanie atď. Sezóna 2019 je už ale z hľadiska zberu úrody (takmer) na konci. IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.80 (?), 21.10.2019 22:31
Dobrý večer pán Hlavatý, ktoré z týchto odrôd Rubín, Rubinola, Pinova, Rajka, Jonagored, Jonalord, Topaz a Denár rodia na dlhom dreve? Ďakujem
|
|
|
|
|
|
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 177.207 (?), 23.10.2019 7:16
panenska uroda topazu, stromceky z jesene 17, prve jablcka (foto 1 a 2)
stale mam problemy s boscovou flaskou, minuly rok obrata zoschla-nezmaslovatela, tento rok mi zacala hnit z vnutra (foto 3) a cca 20 hrusiek islo na kompost. kde sa stala chyba? resp co mam spravit o rok inak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|