U pana Mikeše má Mivibe nezvykle protáhlý tvar. Právě mi tato odrůda zraje. Plody vypadají mimořádně lákavě, jeden krásně vybarvený s prasklinkou v kališní jamce mi zůstal v ruce. Vypadal lépe než chutnal. Už se těším na Katju a na Krasavu.
U pana Mikeše má Mivibe nezvykle protáhlý tvar. Právě mi tato odrůda zraje. Plody vypadají mimořádně lákavě, jeden krásně vybarvený s prasklinkou v kališní jamce mi zůstal v ruce. Vypadal lépe než chutnal. Už se těším na Katju a na Krasavu.
Letos jsem ve dvou fázích sklidil 20kg velkých vzhledných plodů. Přes všechna pozitiva této odrůdy se nemohu zbavit dojmu, že k dokonalému vzhledu by pasovala lepší chuť.
Minulý týden jsem sklidil plody domělé odrůdy Mivibe. Mivibe to s velkou pravděpodobností není, ale velice dobrá chuť, ve které je cítit McIntosh mně udělala radost, tak odrůdu ponechávám. Teď ještě zjistit, co je zač.
Tak se stále pídím po tom, co je to za odrůdu a docela by to mohlo sedět na Dariu, akorát ta sklizeň u ní udávaná (začátek srpna) je u mě posunutá (v roce 2018 poslední dekáda srpna).
Dáriu jsem zrušil koncem devadesátých let pro nepříjemnou nakyslost. Po dlouhé době jsem jí ochutnal v loňském roce z kontejnerovaných stromků. Byla lepší než kdysi. Dozrávání v poslední dekádě srpna nesedí na Dáriu ani Mivibe, které je alespoň u mě ploššího tvaru než na Vašich fotkách, v loňském roce česané ve dvou fázích na přelomu července a srpna. Nicméně Dáriu v podobě roubů či stromku (známý školkař jí stále množí) můžete kdykoliv mít.