Jabloň Krasava

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
16.9.2021 11:44

Podobně zbarvený jako KRASAVA je kříženec Krasavy HANA. Nejchutnější letní jablka, co jsem kdy jedl, byl MANTET a Red Melba. Další komentář napište sami. Tedy jedna Krasava byla po rozležení jakž takž. Myslel jsem, ale že to bude větší pecka,. Žádná zajímavá příchuť, nic. Někdo by ale napsal, že je harmonicky navinule sladká. Tak možná, no... Hana se zdá po rozležení chutnější. 

Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 23.8.2021 14:38, zobrazeno: 1163x

Upřimně řečeno, nevím, co tady na Vysočině (600 m) od všech těch roubů jabloní očekávat. Příjemně překvapila zatím jen ROZELA. Topazy byly vynikající jen jednou, v ostatních letech byly příliš kyselé. Od Rubínů, které tak chválí pan PP a Bohemií bych očekával větší velikost. Z letních mám naroubované nově Discovery, Mio, Vistabellu, Krasavu, State Fair. Nakonec mně bylo řečeno, že žádná červená jablka tady nechtějí a že jim plně vyhovuje původní Letní průsvitné. V minulém roce překvapila tady nedaleko kvalita plodů HANY, což je potomek Krasavy. Samotná Krasava prozatím nepřekvapila vůbec. Jablka jsou to pěkná, velká a to je tak prozatím všechno.

Krasava
Krasava
Krasava
Krasava

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 8.9.2021 15:35

Klobásy opět nakyslé? Nikoliv klobásy, ale plody jabloně Krasava. Některé jsem nechal ještě na roubech, ale nějak zvlášť se chuť nezlepšila. Tak snad příště.

Krasava
Krasava

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.9.2021 11:44

Podobně zbarvený jako KRASAVA je kříženec Krasavy HANA. Nejchutnější letní jablka, co jsem kdy jedl, byl MANTET a Red Melba. Další komentář napište sami. Tedy jedna Krasava byla po rozležení jakž takž. Myslel jsem, ale že to bude větší pecka,. Žádná zajímavá příchuť, nic. Někdo by ale napsal, že je harmonicky navinule sladká. Tak možná, no... Hana se zdá po rozležení chutnější. 

Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana
Hana