Jabloň Fenix
|
|
|
|
sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář (152) - 20.220 (?) 15.10.2012 19:17
Zdravím.
Gratuluji Vám ke šťastné volbě odrud při koupě stromků. Musím Vás i potěšit Rajka byla mezi těch zmála odrůd co letos zvládla i mrazy - 4 'C v květu a bohatě zarodila kvalitními plody, ale bacha na silný řez nebo přehnojení dusíkem kvůli blokaci vápníku v plodech. Fénix neznám tak nemohu sloužit, ale je chválený jako většina novinek. Katinka, zde Vás musím opravit není slíva, ale pravá švestka fialovočervené barvy. Je to nejranější švestka, která je chutí a velikosti, tvarem podobná Domácí švestce a narozdíl od ní je i tolerantní na šárku. Mě většinou zraje v červenci. Má vzpřímený a střední růst. Plody jsou sladké a aromatické a určené pro cukráství.
sadař vlada
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.1 (?), 15.10.2012 14:00, zobrazeno: 9303x
Zdravím. Dnes jsem navštívil zahradnictví, chtěl jsem koupit nějakou jabloň. Vzhledem k tomu, že na zahradě mám špatné půdní pomínky měl jsem představu o podnoži MM106. Kupodivu jsem nakonec navštívil zahradnictví 3 a na uvedené podnoži jsem našel pouze Rajku a Fenix. Všechny stromky byly na ponožích M26. Koupil jsem obě. Rajku znám, ale o Fenixu jsem zatím moc neslyšel. Nemáte s ním nějakou zkušenost? Jo a také jsou koupil slívu Katinku.
Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.114 (?), 15.10.2012 14:08
Ïnformace o Fénixu má jeho šlechtilel pan Kumšta na webových stránkách Města Votice. V menu hledejte dole vlevo záložku Šlechtění jabloní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář (152) - 20.220 (?), 15.10.2012 19:17
Zdravím.
Gratuluji Vám ke šťastné volbě odrud při koupě stromků. Musím Vás i potěšit Rajka byla mezi těch zmála odrůd co letos zvládla i mrazy - 4 'C v květu a bohatě zarodila kvalitními plody, ale bacha na silný řez nebo přehnojení dusíkem kvůli blokaci vápníku v plodech. Fénix neznám tak nemohu sloužit, ale je chválený jako většina novinek. Katinka, zde Vás musím opravit není slíva, ale pravá švestka fialovočervené barvy. Je to nejranější švestka, která je chutí a velikosti, tvarem podobná Domácí švestce a narozdíl od ní je i tolerantní na šárku. Mě většinou zraje v červenci. Má vzpřímený a střední růst. Plody jsou sladké a aromatické a určené pro cukráství.
sadař vlada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|