Jablko prince Albrechta
|
|
|
|
host - 206.169 (?) 20.2.2012 14:11
Dobrý den,
snažím se někde sehnat jabloň prince Albrechta, syn. Prinz Albrecht.
Jedná se o jablko vyšlechtěné již v roce 1865 v Německu, u nás rozšířené hlavně po II. svět. válce. Chuťově výborné, částečně trpí strupovitostí.
Bohužel u žádné české školky zabývající se starými odrůdami, ba ani v Německu jsem ji nenašel. Některé ji sice mají v sortimentu, bohužel ne na skladě.
Za případnou zprávu nebo informaci děkuji.
Zdeněk Ptáček
ptacekcd@seznam.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.169 (?), 20.2.2012 14:11, zobrazeno: 13831x
Dobrý den,
snažím se někde sehnat jabloň prince Albrechta, syn. Prinz Albrecht.
Jedná se o jablko vyšlechtěné již v roce 1865 v Německu, u nás rozšířené hlavně po II. svět. válce. Chuťově výborné, částečně trpí strupovitostí.
Bohužel u žádné české školky zabývající se starými odrůdami, ba ani v Německu jsem ji nenašel. Některé ji sice mají v sortimentu, bohužel ne na skladě.
Za případnou zprávu nebo informaci děkuji.
Zdeněk Ptáček
ptacekcd@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 194.226 (?), 20.2.2012 16:05
Našel jsem to v jedné školce i jako Kníže Albrecht Pruský. Petr L.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.169 (?), 21.2.2012 7:52
Děkuji všem za reakce. Tuto jabloň pěstoval můj otec před cca 30ti lety, plody byly vždy na pohled nádherné a přímo ze stromu nebo hned po sklizni chuťově výborné. I do moštu byly příjemné. V současné době mám sad cca 70 stromů většiny současných odrůd jabloní, třešní a švestek (dokonce i meruňky a 3 hlavy hrozna) a rád bych doplnil i starší odrůdy pro potěšení rodičů. Vzhledem k poloze zahrady na Chebsku, cca 600 m.nm musím volit právě nenáročné odrůdy, neb zima je tu delší, mokrá a půda převážně jílovitá. Ale přesto se zatím vcelku daří. (tedy včetně slimáků, vos a hryzců v loňském roce).
S pozdravem Zdeněk Ptáček
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.35 (?), 21.2.2012 14:30
Ještě jednou děkuji všem za reakce, díky nim jsem si projel několik internetových obchodů, Albrechta snad sehnal, ale navíc objednal dalších cca 14 stromů. A to jsem si myslel, že jedna jarní objednávka u Basíka bude pro letošek stačit. Až to zjistí moje drahá polovička, asi mne zabije.
Asi na mne už leze jaro.
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 21.2.2012 15:48
Pochlubte se, co jste vybral.
|
|