Víítku, v poho :-)). Dovoluji si dodat na vysvětlenou, že nehájím barvy žádné firmy, že s MZLU mám společné jen bydliště, i když každá jsme na jiném konci města, že s Genokluben sdílím pouze snahu zachovat dědictví předků, že máme více jak stokorunový porost (odvozeno od stohlavého stáda) ovocných stromů, že většina je po tátovi, že jména, která nvěděl si vymyslel (např. Stupické, Oříšková reneta), že se najdou i takové skvosty jako jsou Panenské, Šampaňská reneta, Kalvil bílý, Mačino, Zvonkové, ale také Rukavice - Krasokvět citlivý na otlaky, Okousaná koza - ze stromu, jehož kmen chutnal sousedovic koe a přežil, Rybízlák (to l tam patří) - zraje současně a je stejně kyselý jako rybír, že je pro mne důležitější vědět, co které ovoce potřebuje, jaké je a jak se chová než jeho jméno, že kvetoucí jabloň je krásnější než všechny kytky (a to jich mám plný dům) a což teprve kvetoucí sad v podvečer, že..., ale to bych se dostala (stejně tomu neujdu) pod palbu kritiky jako jiní na jiné diskuzi na těchto stránkách, že balastem tříštím diskuzi a že ne odborníci nemají v diskuzi odpovídat. A propo, abych to truchu dočinila. Zapátrala jsem v literatuře a v "Poklady z babiččiny zahrádky" jsem našla "Citronové zimní - vhodné ke skladování a zpracování, konzumní zralost začíná v prosinci a vydrží do dubna. Tato velmi stará odrůda nese velké šťavnaté plody, jejichž chuť je nakyslá. Strom dává velké výnosy, těší se zdravému bujnému růstu a hodí se do drsnějších poloh." Foto chybí. Přeji Tobě i všem ostatním Silvestra bez újmy na těle i na duši, do nového roku hodně zdraví, štěstí a úspěchů. Elena A už :-x