Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
4.11.2012 19:22

S Deligou jsem na to stejně jako pan Vinšálek. Chutnal jsem prozatím jeden plod a po příchuti Gascoigneho šarlatového není ani památky. Jinak je chuť mírně navinulá, celkem příjemná. Na Deligu jsem se chtěl zeptat pana Boštičky. A kdyby mohl porovnat odrůdy Vanda a Rozela, hlavně z hlediska chuti. Popřípadě uveřejnit nějaké fotky Rozely. Děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.2.2012 21:10

Vypadá, jako bych se vymlouval, já ji v tom sklepě nenašel. Ono to bylo jen pár plodů, možná si je někdo vzal. 

                     
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (312) - 136.244 (?), 9.2.2012 21:26

V pořádku.laugh Rok si počkám...snad bude i více plodů. Já tak letos přišel o první Angold.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 10.2.2012 8:48

Tvá volba nechť spočine na Gasgoigneho šarlatovém, Mittwochu. Škoda, že nemohu propagovat více takových pochoutek. Díky mrazům se teplota ve sklepě snížila slabě pod nulu a jablka krásně drží. Tato odrůda je chuťově senzační. Její pěstitelské nectnosti mě netrápí, protože jablka kupuji a rád si za ně připlatím. Myslím, že jejich chuť tady může ocenit jedině Lída.

                     
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 10.2.2012 19:54

Doufám, že letos už snad budu moci o odrůdě Deliga také něco málo poreferovat, loni mi první její plůdky zmrzly.

                     
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (312) - 161.129 (?), 11.2.2012 17:26

Věrný Gascoignemu zatím zůstanu, ale co kdyby byla Deliga ještě něčím lepší? I chuťově mi může sedět více, kdo ví. Nectnosti Gascoigneho mě právě trápí - strom je sice obrovitý, ale 2/3 plodů na něm shnijí...

                     
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 12.2.2012 11:26

  Mám vsazeno, příp. přeroubováno celou řadu novějších zimních a pozdně zimních odrůd. Z nich jsem nejvíce zvědav, mimo už zmiňované Deligy, na Anderu, Fragranci a Starkresu. Měly by to být sice první plody, ale na chuť a skladovatelnost už by se předběžně vyzkoušet daly.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.9.2012 10:55

Objevil jsem na roubech nějaké plody Deligy, po které tady byla minulý rok poptávka. Pokud mně jablka ihned ve sklepě neshnijí v důsledku skrytých poškození, tak je poprvé ochutnám. Ať už bude výsledek jakýkoliv, tak lahůdkové Gascoigneho šarlatové bude jistě brzy připravené k prodeji, takže se na jeho zakoupení už těším.

Deliga (22.9. 2012)
Deliga (22.9. 2012)
Deliga (22.9. 2012)
Deliga (22.9. 2012)
Deliga (22.9. 2012)
Deliga (22.9. 2012)
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 4.11.2012 19:22

S Deligou jsem na to stejně jako pan Vinšálek. Chutnal jsem prozatím jeden plod a po příchuti Gascoigneho šarlatového není ani památky. Jinak je chuť mírně navinulá, celkem příjemná. Na Deligu jsem se chtěl zeptat pana Boštičky. A kdyby mohl porovnat odrůdy Vanda a Rozela, hlavně z hlediska chuti. Popřípadě uveřejnit nějaké fotky Rozely. Děkuji

                     
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 5.11.2012 17:19

Dnes jsme se ženou degustovali Deligu podruhé. Chuť i vybarvení se od období sklizně zlepšily. Dužnina jemná, tuhá, méně chruplavá, jen středně šťavnatá, chuť sladce nakyslá, bez vůně.

Připomínám, že to je moje první úroda. Uvidím, jak to bude v dalších měsících a především v dalších letech, jestli se polepší či ne.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.12.2012 14:58

Nevím, jak je na tom v současné době s Deligou pan Vinšálek, ale u mě stále převažuje u plodů to, co tady přesně popsal ohledně chuti pan Vinšálek. Po příchuti po Gascoigneho šarlatovém není ani stopa. Škoda, že pan Vinšálek nemůže porovnat tuto chuť, třeba s chutí zmiňované Karmíny. A to jsou rouby Deligy dost silné a na dostatečně velkém stromě.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika