Gala Mitchgla
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1717) - 165.146 (?), 3.10.2016 21:38, zobrazeno: 23719x
Gala Mitchgla - 2016 - štíhlé vřeteno
Dva roky po výsadbě první dva plody.Tato světově uznávaná špičková odrůda co do vzhledu ale i chuti se nám chová nějak divně oproti recenzím o její náročnosti na polohu a náročnosti na pěstování si dovolila uzrát ve výšce 470 m do sklizňové zralosti 22.září.Zcela vybarvená a lehce oddělitelná od plodonoše.Zatím o velikosti sotva střední.Předpokládám až vřeteno zesílí budou jistě o třetinu větší.No jsem zvědavý na chuť oproti kupovaným.Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 4.10.2016 6:56
No v jižním Tirolsku začíná sklizeň Galy začátkem srpna, takže s uzráním tu problém nebude. S dosažením ideální chuti a strupovitostí ale asi ano...
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 4.10.2016 16:54
.Nevidím však rozdíl mezi dozráním v Itálii a tady.
To já tedy vidím. Není dozrání jako dozrání. Jonathany, Starkrimsony, Goldeny mi vždycky nakonec dozrály - jádra zhnědla, plodonoš jablka pustil. Ale rozdíl v chuti byl velký. Taktéž meruňky mi vždycky dozrají, ale ty z Pavlovic jsou prostě jinčí level. Obávám se, že to bude i případ Gala M.
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 4.10.2016 19:37
Tady souhlas, jistě že Gala u nás dozraje do konzumní zralosti, ale bude mít pravou chuť? Původem je z Nového Zélandu, kde je ještě tepleji než v Tyrolsku.Víme že třeba Spartan v horších letech jíst jistě lze, ale aroma vycházející z Mac intoshe tam prostě není, je to jen sladké, štavnaté jablko. V lonském roce naopak byla chut špičková.. Cením si stále více našich původních krajových odrůd, jež svou pravou chut mají i v letech na teplo skoupějších. Jejich nahrazení dovezenými cizáky bylo velkou chybou!
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|