Freedom
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 45.170 (?), 30.12.2010 18:38, zobrazeno: 17406x
Prosím o radu.Chci obnovit část výsadby jabloní -asi 5 kusů- a chtěl bych vysadit i jabloň Freedom.Kromě charakteristiky plodu nemohu získat z internetu vlastnosti stromu-vzrůstnost, možnost řezu a tvarování do stěny atd.Má někdo zkušenosti s touto odrůdou? J.Bartoš
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 30.12.2010 21:08
Freedom roste silně, koruna je širší, kuželovitá.Větve jsou spíše tenší, takže mají tendenci být převislé a koruna se tím zahušťuje.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 9.10.2013 11:36
Letos zasazený stromek poskytl hned možnost na ještě letošní ochutnání dvou plodů.O vlastnostech odrůdy toho ještě nevím nic.Snad jen pár vět z prodejního webu:
Zimní jabloň,původ USA.Pochází z mnohonásobného křížení,rodiči byly odrůdy Rome Beauty x Malus floribunda 821 a odrůdy Golden Delicious, McIntosh, Jersey Black, Macoun a Antonovka.
Strom roste bujně,korunu vytváří středně hustou se štíhlými,převislými větvemi.
Sklizeň koncem září až začátkem října,skladovatelnost v chladírně do prosince až ledna.
Odrůda rezistentní proti strupovitosti,nenáročná na pěstování.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 9.10.2013 16:27
Chuťově velice dobré jablko.A už dlouho jsem tak dobré nejedl.Ale abych to zmírnil.Žena mi říká, co na něm vidíš, normální jabko.P
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 218.108 (?), 13.3.2014 20:07
Pane Rosťo, tak jak chuťově obstály první plody Freedom?
Díky!
Zdraví Mittwoch
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 13.3.2014 21:06
Na pohled to jsou velmi atraktívní plody, viďte.Byly pouze dva, což je velmi málo na nějaké objektívní posuzování chuti.Nechal jsem je po očesání nějakou dobu ležet, a když začaly zaměkat, tak jsem je zkonzumoval.Už si nepamatuju, jak dlouho vydržely na skladě, ale bylo to někdy před koncem roku.Z toho usuzuju, že dlouho nevydrží, a svou povahou budou spíše podzimní.Jsem zvědavý, jak by chutnaly v chruplavém stavu, v listopadu už začaly moučnatět,byly celkem dobré, neměly nějak extra výraznou chuť.Pro lepší vybarvení jsem je nechal déle na stromku,tím pádem přezrály.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |