"Dženzgrív"? James Grieve
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 58.26 (?), 27.7.2014 10:42
U mne tedy JG trpi strupovitosti, rozhodl jsem se s nim rozloucit. Jakou byste mi doporucil rezistentni nahradu za podzimni JG? Loni jste psal, ze Dolores zklamala, ale ja nejsem tak narocny na chut (ani si narocnost ve sve poloze nemohu dovolit). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář (187) - 41.2 (?), 17.5.2017 11:03
Žíhanout variantu mají na zahradě mí rodiče ve 400 mnm již padesát let. Jde o menší stromek (max 3 metry výšky) s kompaktní korunou. Od dětství si ho pamatuji stejný. Taťka tvrdí, že když stromy v roce 1967 sázel, byly na podnoži M4 (i ostatní jabloně ze stejné výsadby - Idared, Průsvitné, Jonathan - mají kolem čtyř metrů výšky).
Plody jsou před dozráním kyselejší, ale v plné zralosti výborně vyvážené. Padá, pravda, trochu víc, ale pořád jich zůstane na stromě dost k jídlu pro celou rodinu. Švára rád kyselejší, děti (a já) vyzrálejší a ty moučnatější má v oblibě moje mamka :o)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.21 (?), 27.7.2014 12:54
Ohledně rozdílnosti chutě J.G. a J.G.Red souhlasím s 216.228, také mi nechutnal - až tolik, že jsem ho zrušila... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.61 (?), 13.3.2015 21:22
James Grieve mi vždycky chutnal a tak jsme si ho předloni koupili a vysadili na zahradu. Až později jsem zjistila, že je na slabé podnoži M9. Letos chceme stromek přesadit. Myslíte, že by pomohlo, kdybychom ho vsadili níž a tak zpravokořenili? Nebo na to není tato odrůda vhodná? Pokud ano, o kolik hlouběji? A co Jonagold a zpravokořenění? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.61 (?), 14.3.2015 13:40
četla jsem o podnoži M9, že není moc odolná a málo se dožije. Ani by mi nevadil menší stromek. Ale bojím se, že mi stromek za pár let odejde.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.230 (?), 14.3.2015 17:37
U mně v 350 m.n.m. měl hodně neduhů. Hodně velký propad těsně před dozráním, někdy i více než 50 %. Přitahuje snad všecky živé škůdce. I když je chuťově velmi dobrý, už ho sadit nebudu. S pozdravem, wtom.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|