Drnovice 2013
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?) 11.12.2013 10:42
Ale to já přece vím, že nikdo nedává úmyslně "béčkové"ovoce na degustace, a nikdo mě nemůže obvinit z opaku.Někdy se ale stane, že není dodané ovoce zrovna v prvotřídní kondici, nebo jak už jste připomněl se nesejdou všechny jabka v optimální konzumní zralosti, kdy jsou takzvaně va vrcholu-top.Popřípadě se sejde více pěstitelů z jiných oblastí, a mají třeba jeden Rubín, a každý vzorek se může umístit úplně někde jinde.I na své zahradě mám dva zdroje Rubínu,a je to rozdíl co do velikosti i vybarvení.
Vždyť se podívejte na některý ročník Litoměřické degustace hrušek.Dávali do placu Eriku1,a Eriku2,ale každá byla sklizená v jiný termín, a jinak uložená, a vyskladněná.V podstatě se obě Eriky umístily velmi dobře.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.6 (?), 11.12.2013 9:14
Zdravím.Tak přeci jenom Angold nebude "znouzecnost" pro vysoké polohy, když se tak často objevuje v popředí na degustacích. Dobře, že jsem si ho pořídil. Celkem mě zaráží až 23. místo Siria. Ještě mi v tomhle hodnocení chybí odrůda Merkur na kterou jsem taky zvědavý.
Marek
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 11.12.2013 9:24
Název odrůdy není zárukou garancí stabilních, a neochvějných umístění do desátého místa.Z vlastní zkušenosti mohu říci,že to svádí hodnotit odrůdy tímto způsobem.Žádná odrůda nemá předplacený stupínek na žebříku.Pokud dodáte na degustaci "bečkový"Rubín, může se umístit ke konci, a naopak.Podle způsobu pěstování, ošetřování,expozice, polohy,místa, a tak dál.Jednou může být na prvním, jindy na padesátém místě, je třeba jednorázové žebříčky brát s rezervou.Lepší způsob ohodnocení je dlouhodobý průměr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 11.12.2013 10:42
Ale to já přece vím, že nikdo nedává úmyslně "béčkové"ovoce na degustace, a nikdo mě nemůže obvinit z opaku.Někdy se ale stane, že není dodané ovoce zrovna v prvotřídní kondici, nebo jak už jste připomněl se nesejdou všechny jabka v optimální konzumní zralosti, kdy jsou takzvaně va vrcholu-top.Popřípadě se sejde více pěstitelů z jiných oblastí, a mají třeba jeden Rubín, a každý vzorek se může umístit úplně někde jinde.I na své zahradě mám dva zdroje Rubínu,a je to rozdíl co do velikosti i vybarvení.
Vždyť se podívejte na některý ročník Litoměřické degustace hrušek.Dávali do placu Eriku1,a Eriku2,ale každá byla sklizená v jiný termín, a jinak uložená, a vyskladněná.V podstatě se obě Eriky umístily velmi dobře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.129 (?), 11.12.2013 15:21
Dobre, ze se to tu objevilo. Diky!
Jestli se nepletu, celkova chut se do vysledneho souctu pocita 2x-ma nejvetsi vahu na kvalitu dane odrudy. Zdravi Mittwoch
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|