...něco víc tam bylo, ale k čemu bych to přirovnal nevím.
Ano, něco tam bylo, Zdenku, i u mě. Z Vysočiny je zatím Desert posunutý víc do kyselin, určitě to není ta pochoutka, co jsem kdysi koštoval u Městečka Trnávka.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.54 (?),1.10.2019 5:48
Mikeš13: Desert je u mňa výborný hneď zo stromu, oberám postupne, podľa farby plodov. Pár dní odležania mu prospeje, ale radikálny vplyv na chuť to nemá. Vhodné je tak do 2-3 týždňov skonzumovať. IH
Oprotti Rozele na Vysočině lje to bída. Tady v Pardubicích opadaly už bůhví kdy..Z "koxovatelných" odrůd mně zůstává jen Kidd´s Orange, které taky silně hnije a "Bláhovka".Das ist wenig. To je málo.
Tak i poslední Desert to má už nějaký pátek za sebou...
Jak bych vám chuť popsal hmm, ale určitě pro mě nebyl jen nasládlé jablko, něco víc tam bylo, ale k čemu bych to přirovnal nevím.Po prvním ochutnání jsem si řekl že jsem čekal něco víc, ale rád jsem si ho vždycky přibalil ke svačině a s chutí ho snědl.Ted s odstupem času bych si zase dal😋
Začal jsem pěstovat jabloně a všeobecně stromky teprve tři, čtyři roky zpět, letos jsem měl celkově první větší úrodu, předloni jen asi pět jablíček ze dvou odrůd.Loni mi to všechno zmrzlo.😌
...něco víc tam bylo, ale k čemu bych to přirovnal nevím.
Ano, něco tam bylo, Zdenku, i u mě. Z Vysočiny je zatím Desert posunutý víc do kyselin, určitě to není ta pochoutka, co jsem kdysi koštoval u Městečka Trnávka.
DESERT určitě není jen "doktorská" záležitost. Nečekaná kvalita se objevila letos na Vysočině. Na tuto studenou polohu nebývalá cukernatost a celková chuťová harmonie. Po Rozele a Čisteckém je to další nadějná sorta do "Sibiře".