Delikates
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 248.127 (?), 9.11.2017 22:56
O odrůdě Delikates se tady myslím několikrát zmiňoval p.Hlavatý (i fotky), ale název vlákna vám bohužel neřeknu... Chuťově je velmi dobrá, kyselá rozhodně není (soused ji nějaký čas měl), ale u nás v písčité zemi mu moc nešla, on moc nezaléval, nehnojil a plody měl poměrně malé. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.127 (?), 9.11.2017 22:57
ps - JG je proti ní kyselé. L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.159 (?), 9.11.2017 23:27
Paní Lído, chtěl jsem odpovědět i na Vaši první poznámku, ale udělal to pan Hlavatý sám. Ale o Delikatesu byla opravdu letmá poznámka v nějakém dalším vláknu (rovněž si nevzpomenu na kterém), ale ne ve smyslu srovnání a hodnocení jak jsem nastolil já. Přesto děkuji za informaci ohledně kyselosti. Malá poznámka: je úžasné v jakou noční hodinu se fandové věnují komunikaci na webu. Nejsem tedy výjimkou.
Zdeňa z Moravy
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.159 (?), 9.11.2017 23:36
Pane Hlavatý, děkuji rovněž za vyjádření. A ani nevíte jak je vítané. I já pěstuji Desert (pro některé Dezert) a považuji ho rovněž za delikatesu. A nejraději kamarádům a známým doporučuji odrůdy, které mám sám vyzkoušené nebo se o zkušenostech dočtu zde na webu. A právě nyní jsem kamarádovi řekl, že bych mu doporučil Desert, ale po loňské velké (a asi moc velké) úrodě mě letos Desert ukázal "odvrácenou tvář": minimum jablek, což je možná znak střídavé plodnosti. Tedy, že si nejsem prozatím jistý stabilní úrodností. Jakou máte s Desertem zkušenost Vy? Přihodilo se Vám totéž co mě? Díky za odpověď.
Zdeňa z Moravy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 164.7 (?), 10.11.2017 20:37
Pane Mikeši, Akane byla v prvotním výběru. Ovšem nyní není na vhodné podnoži k dispozici. Ale jak jsem napsal výše, nic nezůstane do budoucna opomenuto, např. při preroubovávání stávajících stromů.
Zdeňa z Moravy
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|