|
Tragédie jménem Monília laxa, 16.12.2024 Čačanská lepotica dobre odoláva monílii kvetov aj plodov. |
 |
Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 29.12.2023 Denár je odroda jabĺk ktorá netrpí chrastavitosťou. A je aj celkom chutný. |
 |
|
 |
Potřebuji tip na dobrou švestku, 29.12.2023 Mne sa zdá že St. Julien nie je pre slivky moc vhodný podpník aj je v danom roku suché a horúce leto také aké bolo v roku 2022. Na St.Juliene mám len jednu slivku a tento rok na jar mi ako jediná slivka vôbec nekvitla po minuloročnom suchom lete v... celý příspěvek > |
 |
Je to spartan?, 3.9.2023 Mám dva stromy Spartanu. Boli sadené pred 39 rokmi, teda skúsenosti s ním mám viac ako dlhé. 234.105 má pravdu. |
 |
Cegledi Bíbor (Karmínová), 21.3.2023 Ako hodnotíte Ceglédi Bíbor po roku Geronimo? |
 |
Beni Shogun, 15.10.2019 Možno len súhlasiť, Fuji (bez ohľadu na to aký klon) je vynikajúca odroda, etablovaná u veľkopestovateľov, ale vhodná aj do záhrad hobíkov. Ja mám klasické Fuji na MM106, vyšší tvar a tým pádom je aj úroda väčšia. Pri mohutnejších tvaroch je potrebné... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 12.8.2019  Experimentovanie s paprikami viedlo k takejto neobvyklej farbe plodov. IH |
 |
Netřesk - co je to za škůdce?, 8.8.2019 Pán Josef. má pravdu (takmer 😉) vždy! Sme radi že tu takéhoto experta máme. Ak môžem byť trochu osobný a spýtať sa - Josefe, Ste profík, alebo "len" hobík, ktorý má také hlboké vedomosti? Nechcem byť v žiadnom prípade dotieravý, ak nechcete,... celý příspěvek > |
 |
Jabloň - zdroj ovoce a zdroj stínu, 8.8.2019 Scully: Na úvod musím povedať, že moja filozofia ohľadom pestovania stromov je na míle vzdialená od tej Vašej - stromy neberiem ako 'zdroj niečoho', ale ako... ale to je jedno, nechcem Vás obracať na môj obraz. Ak berieme do úvahy Vami uvedené fakty,... celý příspěvek > |
 |
Letní jablka dozrávají, 8.8.2019 Trochu upravím názov vlákna - u nás dozrievajú už tie "jesenné". Aj keď tieto hranice (letné x jesenné, jesenné x zimné) sa už dosť stierajú, resp. sú 'rozmazané' - a bude to s pokračujúcim otepľovaním zrejme čím ďalej tým výraznejšie. Na foto 1 je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
TOP odrody sezóny 2018, 10.12.2018  Zimná anketka - prečo nie. Berme to ako zábavu, nie smrteľne vážne. Keďže mám tých odrôd veľa, uvediem v každej kategórii (označené rímskymi číslicami) 3 až 4 sorty. Takže: I. 1.Rubinola 2.Jonagored 3.Ligol a Admiral (Neskromne - nech mi je odpustené... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 17.3.2018 Hanita je určitě jedna z nejlepších, u mne ale zcela jasně vítězí Katinka. Topy mi tu nejdou, ale alespoň mi potvrdily, že reklama je mocná čarodějka
V akej ste nadmorskej výške? |
 |
Mirabelky - Miragrande a Bellamira, 17.3.2018 Zdravím Martine, a ako je to s praskaním plodov u Nancyskej v daždivých rokoch? Michal |
 |
Srovnání vzrůstnosti podnoží kdoule - M26, 28.1.2018 Podstatné sú rozostupy, na zákryte či nezákryte veľmi nezáleží. Niekedy dokonca stromčeku prospeje, ak naň celý deň nepraží slnko. Navyše smer výsadby (radu) málokedy prebieha presne v pravom či priamom uhle k svetovým stranám. Ale na rozostupoch... celý příspěvek > |
 |
Srovnání vzrůstnosti podnoží kdoule - M26, 28.1.2018  Predpokladám že dvojrad bude prebiehať východo-západným smerom a "dopředu" znamená od juhu. Ak je to tak, dajte dopredu jablone a za ne hrušky (tie budú aj na duli vyššie). Samozrejme, veľa záleží aj od toho ako si stromy budete tvarovať (výška... celý příspěvek > |
 |