Podívejte se do minulých příspěvků. Je to pod názvem skvrny na listech jabloní. Tam to máte od našich odborníků podrobně popsáno a vysvětleno. Já mám také jabloň s mozaikou a musím říct, že měl pan Vysloužil pravdu. Je to opravdu asi jen kosmetická vada. Jabloň má plno krásných a již dost velkých jablíček. Tak ať máte velkou úrodu.
Podívejte se do minulých příspěvků. Je to pod názvem skvrny na listech jabloní. Tam to máte od našich odborníků podrobně popsáno a vysvětleno. Já mám také jabloň s mozaikou a musím říct, že měl pan Vysloužil pravdu. Je to opravdu asi jen kosmetická vada. Jabloň má plno krásných a již dost velkých jablíček. Tak ať máte velkou úrodu.
Bohužel velkou úrodu nemám a plody jsou zdeformované a tvarově velmi poškozené.Vyléčím ho na podzim motorovou pilou, dřevo spálím a na jeho místo dám nový stromek.Děkuji
Dodržovávalo se takové pravidlo-pokud nemáte jiné místo na vysazení stromku, lze po jádrovinách vysazovat peckoviny. Po peckovinách už se má půda nechávar alespoň rok odpočinout. M.R.