Bilance 18.5 - mráz

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?) 
24.5.2012 21:55

Tak lońský rok se v podstatě u mě opakuje. Peckoviny, sice plody ještě drží a nezčernaly, ale slupky jsou zhrbolatělé s šedými skvrnkami, časem to spadne. Broskve, protože jsou částečně chráněné, to vydržely.

U jabloní to není jednoznačné. Plůdky jsou na první pohled v pořádku. U značné části však po jejich rozkrojení jsou nepatrné hnědé skvrnky v jádřinci, u jiných pak pod kalichem. Otázkaje co to provede dál. Zejména mne znepokojuje ten jádřinec. U toho kalicha by to mohlo skončit zkorkovatěním slupky, podobně jako to měli mnozí pěstitelé loni.

V neděli jsem ošetřil listovým hnojivem + růstovým stimulátorem.Nyní nezbývá než čekat.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 178.190 (?), 27.5.2012 9:06

švestky - joja plus Wangenheimky - totálka, Valjevky - odešla cca 1/3 plodů, švestka domácí - bez úhony

jabloně a hrušky - jako příspěvek nade mnou, moc nadějí tomu nedávám

meruňka Goldrich a nektarinka Harco - zmrzlo to málo, co nezmrzlo při květu

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 161.61 (?), 29.5.2012 21:19

Moje dva předcházející přízpěvky beru zpět.Žádná Kanada nebo USA.Vše špatně.Snad mě omlouvá zkutečnost, že jsem se ještě nesetkal s tak pozdním mrazem a přímo do mladých plůdků.Bylo to pouze moje zbožné přání.Po vzoru pana Vinšálka jsem rozřízl plůdky a vše v začínajícím jadřinci hnědé.Bylo mě divné, že po mrazech se plůdky nezvětšují.Já mám prostě 100% sklizeno.U nás byl krůt mimo město 4÷5 *C.Celoroční práce v hajzlu. - Mičurin II

host - 153.9 (?), 29.5.2012 23:32

No, taky jsem se tady chlubil, že jabloně to přežily nejlíp, ale jen to poškození nebylo tak vidět. Plůdky nerostou a při sebemenším dotyku opadnou. A tak krásně všechno odkvetlo... Hrušek pár roste, ale jsou pokrabacené a kdoví, jestli dozrají. Nebudu se muset trápit se sklizní. Tak zase napřesrok...

host - 21.1 (?), 30.5.2012 16:19

U mě čačanské totál zmrzlé, ale Oulinská a Athamova, kupodivu snad bude, plody rostou a rostou, i přesto že jsou trohu puntíkaté.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 196.17 (?), 30.4.2022 10:32

Tohle je to vlákno, pane 228.156, zrovna v posledním příspěvku pán píše o odolnosti renglód. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz