Banánové zimní

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?) 
28.9.2015 13:50

Nejde jen o rozdíly ve vzhledu plodů, tam snad jakási podoba existuje, byť plody Boikova jsou žebernatější. Ale chuť, růst, nároky na prostředí jsou poněkud jiné. Zejména dlouhověkost a odolnost rakovině předurčily Boikovu jiné uplatnění - trochu na úkor chuti, pravda.
   Ono, hornokrajský malináč je na první pohled podobný na Starkrimson, stejně jako Krasokvět žlutý na Goldena. A přesto těžko nahradíme jeden druhým.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 189.156 (?), 28.9.2015 16:33

S odolností vůči rakovině se dá souhlasit, s tou dlouhověkostí moc ne, jakkoliv se to běžně v knížkách uvádí! Ale když se dívám na Boikova kolem cest, odcházejí jako jedny z prvních.

Co se týče Goldenu a Kraokvětu, tak tu si troufnu polemizovat a sice že Krasokvět by mohl Goldena zastoupit. Existuje dokonce konspirační theorie že Golden je semenáč právě Krasokvětu, což má svou logiku, protože podobnost tam jednoznačně je. Navíc Krasokvět byl v té době v Americe běžně pěstovanou odrůdou (aspon to předpokládám). Nároky na klima jsou taky podobné, když se podívám jak roste strom, taky tam jistou podobnost vidím, stejně jako třeba když srovnáme růst Jonathanu a Idaredu. Chaotičnost Jonathanu se projevuje i v Idaredu, ale je zmírněna jistou kultivovaností Wagenera..

Ing. Fidla

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 9.10.2015 20:23

Plody Banánového zimního jsou dekortativní a velké. Štíhlý polokmen.

Banánové zimní
Banánové zimní

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 13.10.2015 21:11

Banánové zimni - 2015 - palmeta  - Mičurin II (470 m)

Stále hledám tu banánovou příchuť a křuplavou dužninu plodů.Sklízím již několik let a nenacházím.Vzhled fantastický něco jako průhlednost plodů.Banán pouze podle zbarvení a dužnina mazlavá, že by koezistence dle banánu?Ponechal jsem spodní třetinu palmety a vertikální větve přerouboval i když pouze s 50% ůspěšností odrůdou Holiday.Vnější U tvar se nepovedl.Špatné uskladnění roubů (zřejmě pemokření písku).No nevadi zjistil jsem, že po Mantetu mám 2÷3 týdení mezeru než je ke konzumaci Mollies Delicious.Doroubují a doplním konzumaci vnějšího U tvaru odrůdou Mio.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10364) - 70.240 (?), 21.10.2015 0:14

Pan Fidla byl tak velice laskav a dal typ, kam na Banánové zimní. Tak ještě jednou díky.yes Zajímavé je, že Vaňkova lidová pomologie uvádí banánovou příchuť u Goldenu, ale u Banánového píše:  Chuť jest znamenitá, sladce navinulá, kořenná, taktéž i rozkrojený plod příjemně voní.

Takže příchuť po banánu se na rozdíl od Goldenu u této odrůdy neuvádí.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10364) - 70.240 (?), 2.1.2016 20:16

Tak Banánové se žádným hitem letošní zimy určitě nestane. Dužnina suchá, chuť podprůměrná. To jsem tedy zklamaný. sadcryingno

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 3.1.2016 10:30

Jak to tak vypadá, letos jsem Banánové nechal přezrát na stromě. Zkusil jsem ho ochutnat 2 týdny po sklizni (v jiných letech kyselé) a byl jsem z velikých jablek nadšený. Dokonce jsem cítil i onu banánovou příchuť. Ale koncem listopadu už byly plody ve sklepě měkké a moučné. Chtělo to patrně sklidit dříve.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 24.9.2018 21:06

Banánové zimní - 2018 - zbytky na nepřeroubovaných plodonošů

Uvádím okrajově pro jejich zvláštní krásu.Škoda, že je obdivována z mého pohledu pouze za její vzhled.Chuť tomu neodpovídá.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 13.10.2020 16:22

Banánové zimní - 2020 - plody z Verierovy palmety

Jejich vybarvení je opravdu originální.Pokud by nebylo již jedno jablko pojmenováno jako Průsvitné letní, byla by tato odrůda jasný favorit pro tento vzhled.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 23.10.2021 10:15

Banánové zimní - 2021 - plody z Verierovy palmety

Málem bych zapoměl na pár plodů původní odrůdy které zbývají na přeroubované palmetě.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika