Angold, Andego, Antonovka
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář (152) - 20.174 (?), 31.12.2012 22:22
Zdravím
Odrúda Angold patří i dle mého názoru ke kvalitní velkoplodé odrůdě rodičů starých odrůd. Je zajímavé, že oba rodiče jsou čistě žlutoplodí a Angold je červenonahnědlý pěkného a vyrovnaného tvaru. Angold zdědil polní odolnost na strupovitost po Antonovce a vynikající chuť po G. Deliciu. O vlastnostech jeho sestry Produkty se už hovořilo. Polní odolnost po Antonovce se strupovitosti ještě nepodařila prolomit tak jako rezistence florinbundy (Melodie, Rubinola, Topaz) Odrůdu Angold Holovousy doporučují i na vysokokmeny do selských zahrad. Akorád její necnost je, že tvrdohlavě roste křivě, vždy hlavní výhon zaujímá nějaký úhel na libovolnou stranu. Pro tvar solas by se hodil bez námahy. Já osobně tuto pozdně zimní odrůdu řadím mezi špičku pozdně zimních odrůd.
sadař vlada
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.253 (?), 1.1.2013 13:38
Andego-druhá úroda, vypadá, že bude odolná mrazu protože jako jedna z mála měla úrodu i na nízkém tvaru, kde v loňském roce většina odrůd neměla nic nebo jablíčka deformovaná mrazem.Na degustaci 2.12.2012 v Uherském Ostrohu se umístnila na pěkném 8 místě. Další nové Holovouské odrůdy Andera byla 12 a Benet 31. Meteor 7,Angold 20,Rubimeg 26.Celkem se degustovalo 45 odrůd.Nevím od kterého roku se degustuje v Uh.Ostrohu, ale já se těchto degustací účastním pravidelně od roku 2000. Mimochodem Pinova byla 34.
Všem přeji hodně zdraví do Nového roku a bohatou úrodu. Tonda
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 1.1.2013 20:54
I u mne, letošní květnový mráz plody Andega nepoškodil, na rozdíl od řady dalších vřeten. Už jsem psal, že plody jsou velké, kuželovitého až válcovitého tvaru, žlutozelené s načervenalým líčkem a dost šťavnaté. Barvou i tvarem se od Angoldu liší.
Skladovatelnost předpokládám minimálně do konce března.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|