Admirál, Sirius, Meteor
|
|
 |
 |
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?) 22.6.2016 8:59
Dlouho jsem zde nebyl a myslím, že zase nebudu.
Diskuse v tomto vlákně se opět trochu zvrhla na vše možné, jen ne na jasnou odpověď zadavateli, snad s vyjímkou příspěvku p. Vysloužila.
Protože tazatel je od Pardubic, tak bych mu jednoznačně doporučil odrůdy Admirál a Sirius.
Merkur zde bude pouze raně zimní odrůda s optimální chutí od půli listopadu do konce prosince. Kdežto na obou doporučených odrůdách si lze pochutnávat od konce roku do května.
Co se týče pihovitosti Admirálu, bylo zde o tom v minulosti řečeno mnohé, letos zde p. Vysloužil uvedl v některém vlákně doporučení šlechtitele jak pěstovat a hnojit. Moje vlastní zkušenost s tím je shodná.
Co se týče vydatné závlahy po období sucha, ta má, podle mě, spíš než na pihovitost, vliv na vznik sklovitosti dužniny.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?), 19.6.2016 12:19
Snažíte se odvrátit pozornost od primárního problému HOŘKÁ PIHOVATOST versus STRUPOVITOST a jejich dopady na pěstování.Já totiž píšu také ze své praxe.
Jinak letní řez proveden, ochrana proti strupovitosti ukončena, probírka plodů provedena na rozhraní května a června.Včera instalovány protikroupové sítě do pohotovostní polohy.Zahradě zdar. - Mičurin II (470m)
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 19.6.2016 12:41
Primárním problémem nebylo HOŘKÁ PIHOVATOST versus STRUPOVITOST a jejich dopady na pěstování, nýbrž zda pěstovat Admirál, Sirius či Meteor (resp. Merkur).
Nicméně jak strupovitost, tak hořká pihovitost jsou pěstitelským problémem a má smysl se o nich bavit. Nemůžeme ale zaměňovat pojmy "moje zkušenost" a "objektivní pravda". Netvrdím, že hořkou pihovitost neznám. První úrody čerstvě přeroubovaných stromů, nepříznivý rok, kdy na stromě zůstane jen pár plodů, to jsou situace, kde ani postřik vápníkem nepomůže. U odrůd, které jsou k této fyziologické chorobě náchylnější praktikuji extenzivnější přístup. Tedy volím bujnější podnož, řežu spíš míň než víc, příliš nehnojím a je-li to možné, omezuju i letní řez a probírku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?), 19.6.2016 16:28
Pane Vysloužile, jako obvykle podsouvání něčeho co jsem nikdy neřekl.Najděte úryvek kde jmenuji odrůdy Sirius, Merkur.Nenajdete že?Jenom výmysly a manipulace.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 19.6.2016 16:31
Najděte úryvek kde jmenuji odrůdy Sirius, Merkur.Nenajdete že?
Je to název tohoto vlákna. O tom chtěl poradit zadavatel, tedy to byl primární problém. Nebo se mýlím?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 22.6.2016 8:59
Dlouho jsem zde nebyl a myslím, že zase nebudu.
Diskuse v tomto vlákně se opět trochu zvrhla na vše možné, jen ne na jasnou odpověď zadavateli, snad s vyjímkou příspěvku p. Vysloužila.
Protože tazatel je od Pardubic, tak bych mu jednoznačně doporučil odrůdy Admirál a Sirius.
Merkur zde bude pouze raně zimní odrůda s optimální chutí od půli listopadu do konce prosince. Kdežto na obou doporučených odrůdách si lze pochutnávat od konce roku do května.
Co se týče pihovitosti Admirálu, bylo zde o tom v minulosti řečeno mnohé, letos zde p. Vysloužil uvedl v některém vlákně doporučení šlechtitele jak pěstovat a hnojit. Moje vlastní zkušenost s tím je shodná.
Co se týče vydatné závlahy po období sucha, ta má, podle mě, spíš než na pihovitost, vliv na vznik sklovitosti dužniny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |