Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 19.4.2022 14:07
Proto já používám raději akumulátorovou techniku, která tolik neruší sousedy. Pilatky jsem nikdy na meruňkách neviděl, pouze při dozrávání plodů sem tam nějaký obaleč. Z roubů z minulého roku nejlépe roste bujný Abate Fetel, pak z roubů, co mně nechtěl poslat kdysi pan Hlavatý Harrow Delight, Hardenpontova a přece jeden kousek "Johanky z Arku", který se probudí až letos, jak to vypadá. Někdy se stane, že rouby "zababčí" jako například slabě rostoucí Karina, nebo i Napoleonova a Sterkmanova. Některé se postupně rozjedou, jiné nikoliv.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ITBrno - Bronzový Zahrádkář (89) - 198.91 (?), 18.4.2022 21:27
Zdravím pánové,
moc se těším na tuto odrůdu. Mám hrušeň Williamsova 2. rokem a krásně kvete, koupil jsem ten to rok i červenou tak jsem v očekávání,
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 18.4.2022 21:48
Z letních hrušek upřednostunuju chutové vlastnosti Muškatelky turecké, u které nejsou na závadu ani její menší plodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 19.4.2022 13:35
Děkuji za přivítání pane Petře, jak se dostanu do zahrady a do sadu na internet se nedostanu. Na každé odrůdě meruněk zatím něco je, ale třeba jednou v noci když příjdou mrazy zaspím a bude vymalováno... Do všech květů neustále pršelo a pořád fouká, na Bergeronech ještě nemám udělaný postřil proti spále, pořád se to nějak nedaří. Nebo jsou svátky a to raději nic nedělám, aby někdo neřekl, že ho šikanuju hlukem motoru... Teprve začínají opadávat plané květy a až potom se uvidí kolik kde zůstane. Letos asi bude i u meruněk problém s poškozením pilatkou, což u nás zase tak moc nepamatuju. Z Muškatelky jsem zkoušel i víno. Sice se úplně nevyčiřilo, to by tam chtělo přidat pár planých trnek, ale bylo po stránce chutě a vůně velmi pitelné. Dá se i usušit.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.4.2022 14:07
Proto já používám raději akumulátorovou techniku, která tolik neruší sousedy. Pilatky jsem nikdy na meruňkách neviděl, pouze při dozrávání plodů sem tam nějaký obaleč. Z roubů z minulého roku nejlépe roste bujný Abate Fetel, pak z roubů, co mně nechtěl poslat kdysi pan Hlavatý Harrow Delight, Hardenpontova a přece jeden kousek "Johanky z Arku", který se probudí až letos, jak to vypadá. Někdy se stane, že rouby "zababčí" jako například slabě rostoucí Karina, nebo i Napoleonova a Sterkmanova. Některé se postupně rozjedou, jiné nikoliv.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 19.4.2022 17:19
To bych musel mít aku všechno i rotačku na trávu... Při obhlídce květů po mrazech jsem mušky letos zahlédl, asi tam nebudou vysedávat jen tak bez důvodu. Já osobně jsem si nechal vždycky poslat hotový stromek a pak ho případně použil na množení. Přeju všem zahrádkářům hodně výpěstků.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 19.4.2022 18:42
U zaslaných roubů to zjistíte ještě o nějaký ten rok pozdění... ;-)
|
|
|
|
|
|
|
ITBrno - Bronzový Zahrádkář (89) - 198.91 (?), 23.4.2022 21:08
kdybych se přihlasil tak je to nádhera :-)
a teď tu nádheru
|
|
|
|
|
|
|
ITBrno - Bronzový Zahrádkář (89) - 198.91 (?), 17.7.2022 9:52
Zdravím od Kuřimi,
hruštička Obelisk ze Starkla, má letos moc hezky nasazeno.
Posílám foto
Ať se daří
ITB
|
|
|
|
|
|
|
|
|