Postřik je účinný poze v době, kdy jsou na jalovcích plodnice, tedy v době před květem hrušní. Postřik po odkvětu hrušní je jen "pro sichr". Pozdější je v podstatě neúčnný, ale pro udržení čistých plodů částečně zabírá provedený postřik proti strupovitosti.
Nevím, jak dnes dostupné postřiky, ale Baycor dokázal napadení léčit - napadená místa na listech odumřela. Nakoupil jsem před ukončením prodeje zásobu, protože soused má na zahradě velký jalovec a bez postřiku by mně hrušně do pár let odešly.
na podzim vysazená Williamsova hrušeň letos chytila rez (15m vzdálené jehličnany), vypadá jako by úplně přestala růst. Dá se ještě nyní aplikovat nějaký postřik a má to letos smysl?
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?),10.7.2016 21:43
Upozorňoval jsem na nebezpečnost této houbové choroby už před 3 či 4 lety.Odezva pouze ve formě legrace a bagatelizování.Viděl jsem mladé hrušně na tuto chorobu umírat.Nyní, po vypuknutí choroby už asi moc nezmůžete.Příště se zaměřte na prevenci, zvláště před květem a po odkvětu.Nikdy ji však nevymýtíte úplně.Každý rok opatření opakovat a minimalizovat její dopady na úrodu a zdravotní stav hrušně.To je bez diskuzí. - Mičurin II (470 m)