Proč neprorazil General Leclerc
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 65.14 (?), 2.12.2015 21:44
Nedávno som zasadil Benitu -krizenec Vášho Generála a ázijskej Nashi alebo Hosui-všade píšu inak. Ale som velmi zvedavý na chuť a rast stromka, vraj netreba takmer žiadny rez
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.156 (?), 23.11.2017 17:00
Generála jsem ochoten vzít na milost, přestože je to taky poměrně nová odrůda. Ze dvou důvodů- jednak zajímavé křížení a potom taky sympatický název. U nových českých odrůd nejen hrušní mě odrazuje vlastně strašně moc i ta totální absence originality v tvoření názvů.. Je to dělané podle nějakého debilního klíče, nebo kódu a pokud náhodou ne, tak se jedná přímo o krádež, viz ukradnutí názvu kultovní slezské odrůdy Major..
Ing. Fidla
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PeterV - (4) - 173.112 (?), 21.10.2019 14:09
Včera sme s manželkou okoštovali prvú hrušku General Leclerc z našej mini úrody(2 plody) a boli sme nadšení výnimočnou chuťou tejto hrušky. Naozajstný "zákusok". Leclerca sme porovnávali s Xeniou(Nojabrskaja) a podľa mňa je Leclerc vyšší level. Dúfam, že tých plodov bude v budúcnosti oveľa viacej. Stromček má 3 roky, podpník dula S1, lokalita okres Galanta.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.10 (?), 21.10.2019 18:57
Práve ochutnávam 3 odrody: Dicolor, General LeClerc a Nojabrskaja. Dikolorka je tento rok nadštandardne dobrá, ale napriek tomu spomedzi týchto troch chuťovo jasne najslabšia (ale celkove veľmi dobrá). General LaClerc je ale iná liga - vynikajúca hruška, ktorej nemožno nič vytknúť (hádam okrem výzoru) - dokonale šťavnatá, s typickou plnou 'hruškovou' arómou, harmonicky 'cukrovo-kyselinkovo' vybalansovaná. Nojabrskaja je takisto skvelá, pri nej dominuje sladkosť nad kyselinkami, ale tá sladkosť je jednoducho úžasná, akoby medová, s neskutočne dlhým dochuťovým hruškovo-aromatickým 'chvostíkom' (ako anakonda 😃). Porovnanie je ťažké a asi aj nespravodlivé, u mňa vyhrávajú obe tieto odrody, ale predsa len o 'strúhaný vlas' je pre mňa lepšia Nojabrskaja (toto je ale vyslovene môj subjektívny dojem). Každopádne tieto 2 odrody patria k tomu absolútne najlepšiemu, čo som spomedzi hrušiek jedol. Trón Boscovej fľašky sa otriasa v základoch. IH. (K nešťastnému názvu tohto vlákna: mňa nezaujíma kde všade Gen.LeClerc neprerazil, u mňa po prvej úrode prerazil na plnej čiare).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |