Rád bych se zeptal zda nevíte co je to za odrůdu. Koupil jsem stromek hrušně a původně to měla být odrůda Radana ovšem jak plody růstly, tak mě první padl do oka tvar, který byl protáhlejší než má Radana. Dále pak už to, že byl začátek září a plody byly stále jak kámen a rezavé barvy jsem došel k názoru, že to je něco jiného. Co jsem si tak všiml, tak kvete o něco později než Konference. Květní pupeny jsou spíše kulovité a menší, zatímco Konference je má delší a do špičky, Zraje ke konci září a plody na začátku října mekké spadnou. Barvu mají narezavělou žlutší a vypadá, že netrpí strupovitostí. Stopka je zahnutá do strany. viz fota. První rok co plodila, plody dlouho držely na stromě a nechtělo se jim padat (až do druhé půlky října).Měl jsem tedy tušení, že se jedná o nějakou zimní odrůdu. Další roky již plody dozrály ke konci září. Myslel jsem, že se jedná o Boskovu lahvici, ale aby v našich podmínkách (mrazová kotlina, těžká studená půda) normálně plodila a plody byly šťavnaté a chutné se mi nezdá.