Letní hruška na pálení
|
|
 |
 |
host - 61.33 (?) 19.11.2016 19:35
S tou aromou budete mat urcite pravdu, pri Toptaste. Bol som na prednáške kde pán Komžík hovoril, ze jeho známi vypálil z jedneho sudka /zrejme myslel 100 litrov/ kvasu 16 litrov páleného, pričom aromaticky to bolo slabsie, kvôly tomu, ze aroma, ktoru obsahuju sa musi rozliat na vacsie mnozstvo alkoholu, ktoré sa vypáli, takze aroma je viac nariedená-slabsia. A Schnapsbirne som si kupil práve vcera vo Veselom na podpníku hruška planá, tak dufam, ze z nej niečo bude. Vo wikipedii píšu "Výskumy ukázali, že Wahlsche Birne v porovnaní s Williams hrušky obsahuje oveľa viac aromatické zložky" takze by to malo fungovat, a ked si dáte do googlu názov tejto hrušky nájde Vám snáď viac výsledkov na pálenku z nej ako o samotnej hruške :)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.33 (?), 19.11.2016 19:35
S tou aromou budete mat urcite pravdu, pri Toptaste. Bol som na prednáške kde pán Komžík hovoril, ze jeho známi vypálil z jedneho sudka /zrejme myslel 100 litrov/ kvasu 16 litrov páleného, pričom aromaticky to bolo slabsie, kvôly tomu, ze aroma, ktoru obsahuju sa musi rozliat na vacsie mnozstvo alkoholu, ktoré sa vypáli, takze aroma je viac nariedená-slabsia. A Schnapsbirne som si kupil práve vcera vo Veselom na podpníku hruška planá, tak dufam, ze z nej niečo bude. Vo wikipedii píšu "Výskumy ukázali, že Wahlsche Birne v porovnaní s Williams hrušky obsahuje oveľa viac aromatické zložky" takze by to malo fungovat, a ked si dáte do googlu názov tejto hrušky nájde Vám snáď viac výsledkov na pálenku z nej ako o samotnej hruške :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.57 (?), 15.11.2016 1:35
'Pane Ivane, děkuji za skeny.
A taky bych si rád přečetl i další díl. Nebo díly. Moc prosím.
(Byl jsem hodně zvědavý na to zavlažování a dočkal jsem se...)
*
Desetidennímu kvašení rozumím, nepřidávání ušlechtilých kvasinek apod. taky.
I tomu, někde jsem to psal, že takoví výrobci ekonomicky nemůžou, nebo nemají důvod takové ovoce lisovat.
Ale těm kolonám nerozumím vůbec. No, holt průmyslová velkovýroba...
(To mi připomíná melasové, bramborové, obilní nebo celulozové lihovary).
Proto jsem asi taky byl vždy z běžných jelínkových destilátů zklamán.
*
Ale spíš si myslím, ve vší úctě k autorovi článku který se mi líbí, že takovou blbost napsat neměl. Že to měl konzultovat s nějakým odborníkem a ne bezmezně věřit nějakému firemnímu "tiskovému mluvčímu" který o technologii moc neví nebo se ji v očích laické veřejnosti snaží takovými bláboly o kolonách vyzvednout na nejvyšší úroveň.
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|