Hrušně 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 4.6.2013 20:17, zobrazeno: 8641x
Hrušně 2013
Už třetí rok mi vynechává Boscova lahvice. Opylovačem to určitě není, protože mám v sadu další odrůdy(Clappova, Hardyho, Pařížanka, Lucasova, Konferene). Všechny jmenované mají slušně nasazeno, jen Boscova nemá nic-při stejné agrotechnice. Možná jsem něco zanedbal, nabo mě něco uteklo. Kdo poradí. Na starém jsme měli Boscovku starou a neošetřovanou a plodila každý rok pravidelně.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 4.6.2013 21:12
Hrušně 2013
Já ji mám na semenáči, protože kdouloň v mých púdních podmínkách je nepřijatelná(vysoké PH-9,8). Teprve před několika dny jsem sehnal Pyrodwarf, od kterého si slibuji maximum.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.1 (?), 4.6.2013 23:22
Ako sa hovorí,,výnimka potvrdzuje pravidlo´´.U mňa Boskova na dule z medzištepením zarodila už druhým rokom po výsadbe.Rodí každoročne akurát na takom slaborastúcom podpníku je problém zosúladiť veľkosť násady z rodivosťou(pri preťažení prestáva rásť).Na semenáči bola prvá úroda až v piatom roku. Stano
Ps: Keďže to bolo fotené až začiatkom októbra, hruška na pravo mi pri skúške zrelosti zostala v ruke, tak som ju tam len tak položil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 5.6.2013 17:50
Hrušně 2013
Pane Miloši Vysloužile. Jsou to čtvrtkmeny na pyrus communis staré 12let. Do plodnosti přišly už 3 rokem. Všechno bylo v pořádku až do r.2010, kdy poprvé nedaly nic, ačkoli byly dtejně ošetřovány a hnojeny jako ostatní sorty hrušní v tomtéž sadu. Jedině mne ještě napadá, jestli by nemohl mít na Boscovu vliv prořezávání(zkracování) kořenů na zpomalení růstu. Ale to mělo snad dopad i na ostatní odrůdy, u nichž byl aplikován stejný postup.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 7.23 (?), 20.6.2013 12:47
2 roky stará Boscova L. na semenáči mi nasadila 20 plodů (loni měla 4).
Letní řez aplikuji v celém zatravněném sadu (160 stromků), letorosty zaštipuji, když rostou příliš nebo špatným směrem, udržuji štíhlá vřetena na semenáčích, postupně po letech přerůstají na "obézní". Po zaštípnutí letorost zastaví na x týdnů růst, zesílí, nasadí pupeny, pak roste dál. Řez kombinuji s ohýbáním letorostů potřebným směrem. Na každý stromek mám 10m2 a vychází to.
Zimní řez prakticky nepotřebuji, později na něj dojde. Pod tíhou úrody spodní větve se ohýbají k zemi, takže je podle potřeby odříznu a zvýším tak kmínek. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|