nn, jen jsem ji utrhl a az pak jsem si vzpomnel, ze by to chtelo vyfotit, plod byl dobry, ale jiz prezraly, mozna si navazuju mlady letorost, ze ktereho se plod vyvinul, stopka byla krátká - jako u Dicolor
čau čau, dicolor je spíš přechod podzimní a zimní, je to zajímavý kříženec williamsky. Je fajn ze krom zajímavého zbarvení je dobrá i chuťově. Našel sem ji za 140 kč, dá se sehnat i levněji?
Dicolor je určitě jedna z chutově nejlepších odrůd z dílny pana Boumy. Možná i proto že je menší:) Její nevýhodou je mimořádná citlivost k spále růžovitých, kterou zdědila po odrůdě Holenická (dárce červené barvy)...
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.159 (?),27.9.2016 19:42
Ak by aj bola, tak smerom k horšiemu :-) Len som tú fotku otočil. IH. P.S.: Z detstva si pamätám, že na vysokokmeni Clappovej sa raz za čas objavili hrušky nerozoznateľné od Boscovej (tá bola hneď vedľa). Zrejme to môže byť dané opelením, neviem.
nicmene vypada jako kdyby to bylo napůl mezi Dicolor a Clappovou máslovkou, take je zajimave, ze je tato zralá, narozdíl od Dicolor-ty jsou tvrde, díky
nn, jen jsem ji utrhl a az pak jsem si vzpomnel, ze by to chtelo vyfotit, plod byl dobry, ale jiz prezraly, mozna si navazuju mlady letorost, ze ktereho se plod vyvinul, stopka byla krátká - jako u Dicolor
Jsem zástance této odrůdy, ale moje první plody, které již změkly, jsou prozatím jen fádně sladké bez typického mírného aromatu. Bude to špatným, málo osluněným stanovištěm.