Hledám hrušeň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 4.94 (?), 1.10.2008 20:35
Díky za komentář. Přemýšlím jsem o hrušce Clappově... Doufám, že je to dobrá volba. Petra
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.94 (?), 1.10.2008 21:10
Jaké moderní odrůdy máte na mysli? Přiznám se, že jen díky synově incidentu ve školce jsem se začala o druhy hrušní zajímat. A smim se zeptat, které druhy rodí dříve? a jsou odolné kaménčitosti? Máme doma zelenou zimní zřejmě Lorencovu a bohužel je většina plodů "dřevnatá". Jen zřídka plody skonzumujeme. Hrušeň sadila ještě moje babička... Díky za odpověď. Petra
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 100.5 (?), 1.10.2008 21:19
Lorencovu hrušku neznám.
Jak psal p. Hauser, krom Boscovy rodí dříve všechny.
Moderní hrušky mají názvy ženských jmen (Laura, Jana, Vonka, Armida, Nela Erica, Diana, Radana, Petra, Milada...) nebo jim podobné (Amfora, Decora, Bohemica...), případně řecké abecedy (Alfa, Beta, Delta...) nebo úplně jiné (Vila, Dicolor...)
A teď se v tom vyznejte
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 3.10.2008 21:32
Myslím. že vám přátelé pěkně zamotali hlavu s hruškama a moc neporadili. Clappova a Clappova červená se sklízí koncem prázdnin. Rostou bujně a plodit začímají pozdě. Boscova lahvice vyžaduje teplé polohy a dobrou půdu. Já mám dobré zkušenosti s Konferencí. Naštěpovaná na kdouli málo roste, úžasně plodí a plody jsu chutné, máslové a sladké. Navíc je všude k dostání. Nových odrůd je celá řada, ale ne všechny mají tak slavné vlastnosti, jak slavná jsou jejich jména. Tu slávu šíříme my zahrádkáři, co se honíme za novinkami ovoce. Zkuste tu konferenci. Tou nic neskazíte. Pavel Skála
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 3.10.2008 21:37
Moje doporučení bylo pro paní Petru, která řeší vysazení hrušky v dětské školce. Skála
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.94 (?), 3.10.2008 22:54
Díky, pane Skálo, za jasnou odpoveď. Už jsem dnes objednala hrušeń Clappovu po dohodě s ředitelkou školky. Nicméně jsem se informovala i na Konferenci. Bylo mi v sadařství řečeno, že je to hruška podzimní. To je to, co mne zajímalo. Vaše hodnocení je pro mne cenné. Pravděpodobně ještě objednávku změmím. Děkuji a přeji všem, kteří jste mi poskytli informace, hodně úspěchů v zahradničení. Až bude přístí rok dokončen náš nový dům, zase se ozvu pro rady na výsadbu zahrady. Určitě chci mít více druhů ovocných stromů, nejen jabloně a švestky jako doposud. Mějte se. Petra
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|