Hledám hrušeň

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?)
1.10.2008 20:46

Dobrý večer.
volba to špatná není, ale např. Clappova a Boscova Lahvice rodí v 7.až 10. roce po výsadbě.           Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.94 (?), 1.10.2008 20:35

Díky za komentář. Přemýšlím jsem o hrušce Clappově... Doufám, že je to dobrá volba. Petra

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 100.5 (?), 1.10.2008 20:43

Jistě to není špatná hruška. Moderní odrůdy ji ale překonávají. Clappova roste dost bujně a plodit začíná pozdě.

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 1.10.2008 20:46

Dobrý večer.
volba to špatná není, ale např. Clappova a Boscova Lahvice rodí v 7.až 10. roce po výsadbě.           Zdravím

host - 4.94 (?), 1.10.2008 21:10

Jaké moderní odrůdy máte na mysli? Přiznám se, že jen díky synově incidentu ve školce jsem se začala o druhy hrušní zajímat. A smim se zeptat, které druhy rodí dříve? a jsou odolné kaménčitosti? Máme doma zelenou zimní zřejmě Lorencovu a bohužel je většina plodů "dřevnatá". Jen zřídka plody skonzumujeme. Hrušeň sadila ještě moje babička... Díky za odpověď. Petra

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 100.5 (?), 1.10.2008 21:19

Lorencovu hrušku neznám.
 Jak psal p. Hauser, krom Boscovy rodí dříve všechny.
  Moderní hrušky mají názvy ženských jmen (Laura, Jana, Vonka,  Armida, Nela Erica, Diana, Radana, Petra, Milada...) nebo jim podobné (Amfora, Decora, Bohemica...), případně řecké abecedy  (Alfa, Beta, Delta...) nebo úplně jiné (Vila, Dicolor...)
  A teď se v tom vyznejte

host - 4.94 (?), 1.10.2008 21:27

Díky. Máte pravdu, vyznat se v tom není jednoduché. Moje volba bude hrušeň Clappova.  Ještě jednou díky za komentáře. Petra

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 2.10.2008 6:53

Dobrý den.Paní Petro, zkoušel jsem ledacos a nijak bych si s odrůdami hrušní hlavu nelámal.Vsadil bych na osvědčenou klasiku: letní Clappova a podzimní Boscova lahvice, popř.Konference.Pokud by Vás tyhle zklamaly, tak nevím co Vám doporučit.Přeji hezký den.

host - 161.138 (?), 3.10.2008 21:32

Myslím. že vám přátelé pěkně zamotali hlavu s hruškama a moc neporadili. Clappova a Clappova červená se sklízí koncem prázdnin. Rostou bujně a plodit začímají pozdě. Boscova lahvice vyžaduje teplé polohy a dobrou půdu. Já mám dobré zkušenosti s Konferencí. Naštěpovaná na kdouli málo roste, úžasně plodí a plody jsu chutné, máslové a sladké.  Navíc je všude k dostání. Nových odrůd je celá řada, ale ne všechny mají tak slavné vlastnosti, jak slavná jsou jejich jména. Tu slávu šíříme my zahrádkáři, co se honíme za novinkami ovoce. Zkuste tu konferenci. Tou nic neskazíte. Pavel Skála

host - 161.138 (?), 3.10.2008 21:37

Moje doporučení bylo pro paní Petru, která řeší vysazení hrušky v dětské školce. Skála

host - 4.94 (?), 3.10.2008 22:54

Díky, pane Skálo, za jasnou odpoveď. Už jsem dnes objednala hrušeń Clappovu po dohodě s ředitelkou školky. Nicméně jsem se informovala i na Konferenci. Bylo mi v sadařství řečeno, že je to hruška podzimní. To je to, co mne zajímalo. Vaše hodnocení je pro mne cenné. Pravděpodobně ještě objednávku změmím. Děkuji a přeji všem, kteří jste mi poskytli informace, hodně úspěchů v zahradničení. Až bude přístí rok dokončen náš nový dům, zase se ozvu pro rady na výsadbu zahrady. Určitě chci mít více druhů ovocných stromů, nejen jabloně a švestky jako doposud. Mějte se. Petra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz