Dobrý den.
Vážený pane Kaněro, reaguji na Váš příspěvek, přestože je určen jinému, protože Váš názor na chutnost nepokládám za správný, ale za škodlivý. Jsem jednoznačně (z mnoha vlastních a opakovaných zkušeností) přesvědčen, že chuť je vlastnost naprosto individuální u každého jedince (člověk i zvíře). Také se během života mění a závisí na řadě věcí. Vzpomenu na studentská léta, kdy jsem musel říkat, že ta odrůda nebo skupina odrůd je chutná a jiná chutná není, naprosto proti mému vnímání. I jen poznámka, že to cítím jinak, byla minimálně narušování výuky. S úžasem jsem pak časem zjistil, že podobnou chuť jako já, má i celá řada dalších. Čili, chuť není ani názor autority, většiny, natož výraz šířky ramen nebo síly hlasu mluvčího. Průsvitné letní z ČM Vysočiny mi velmi chutná, nejlépe právě spadlé! Vědomě a se znalostí jména odrůdy cca 50 roků. Podobně například i plody některých myrobalánů. Omlouvám se za vybočení z tématu hrušně. JG