Boscova lahvice a Williamsova čáslavka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 18.1.2007 18:03, zobrazeno: 12234x
Máte někdo zkušenosti s pěstováním těchto odrůd? zajímalo by mne jaké jsou po chuťové stránce atp.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.50 (?), 12.2.2007 23:34
Dobrý den-Zakoupil jsem loni na podzim obě udané hrčušně jako mladé stromky.Dobře se snáší a jsou dobrými opilovači.Dle starých lidí zde na Znojemsku z vyprávění nesmí být v okrohu 50metrů žádná rostlina tůje a také jehličnatý strom z důvodu přenášení chorob.Pamatuji si jako chlapec že můj děda který žil ve Slavkově u Brna pěstoval Williamsovu čáslavku.Měla plody velmi velké,žlutočervené zbarvení a váhu zhruba půl kila.Velmi sladké chuti a bohaté štavnatosti.Však ale tento strom vydržel zhruba 15let.Vysílil se-plodnost této odrudy není dovíjak velká,spíše střední.Jsem po tolika letech rád že jsem tuto odrudu hrušně sehnal a alespon jsem nemusel dětem lhát že takové hrušky jsou jen v pohádkách-že jsem takové i baštil.Pro ty lidičky kteří shání tuto odrudu mohu doporučit pana ing.Venuty který žije v Kadově okres Znojmo.Zabívá se ovocnými stromky,roubuje a také prodává.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 13.2.2007 11:52
Dobrý den, já již tyto odrůdy mám vysazené na zahradě, ale jsou to malé ještě neplodící stromky, takže jsem se chtěl ujistit zda jsem vybral dobře.
Uvidíme jak se jim bude dařit. Růst je dobrý.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.1 (?), 8.3.2007 12:08
Ten pan co tvrdi hruskam skodi tuje tak nema pravdu jedna se o jalovec obecny a chvojku klasterskou to jsou mezihostitele rzi a netuje rzi trpi take borovice vejmutovka .
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.177 (?), 14.3.2007 22:07
ano
ovocinari aj okrasni zahradkari somru na tych druhych, a my, co pestujeme oboje, postrekujeme preventivne.
resp. aspon nepestujem juniperus sabina - chvojka klasterna
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.121 (?), 15.3.2007 17:22
Pokud jsou k dosažení... Vlevo od našeho sadu tábořil naposledy wermacht-říká otec, majitelka žije v Rakousku, vpravo jsem viděl naposledy kmotra před 25ti lety, pak zemřel. Tak stříkám motorovkou svoje a do zmíněných směrů kam to dolétne. Pak bojujte s chorobami...
Hezký podvečer
|
|
 |
|
|
 |