"A vy jste někdy konzumoval houby syrové? tedy vyjma některých žampionů?"
Konzumoval, nikoli zcela syrové, ale taková syrovinka, jen lehce posolená a letmo opečená na rozehřátém plátu kamen je docela chuťovka. Ale jinak samozřejmě běžně houby syrové nekonzumuji, což dá rozum.
Ptal jsem se proto, že mne překvapilo spojení "zapařené houby" - "přemrzlé houby" v úvodním dotazu, což evokuje výskyt nějakého společného zdravotního problému, či rizika, u hub pravděpodobně toxického. Také mne překvapily ty vaše varné časy, jakoby se jejich nedodržením člověk zase vystavoval onomu neznámému riziku. Navíc jste napsal - že "přemrzlé houby jsou nepoužitelné". Nevěděl jsem proč, tak proto jsem se optal. Příště bych doporučil nemíchat jablka s hruškami a pokud se má vařit jen z důvodu dosažení lepší stravitelnosti, která se způsobem rozmrazení nijak přímo nesouvisí, ani nehrozí otrava, jako u zapařených hub, nepletl bych to sem a nebo bych to alespoň příslušně okomentoval, aby nemohlo dojít k matení čtenářů.