Je to samozřejmě otázka procentuálního zastoupení tohoto odpadu ve Vašem kompostu. Myslím, že nevelké množství octové kyseliny nevadí, ostatně při kompostování ovoce a výlisků vzniká octovým kvašením také. Není problém neutralizovat ji třeba mletým vápencem.
Spíš bych se zamyslel nad tím, že zelenina a ovoce bývá kromě sterilace často konzervována také přídavkem kyseliny benzoové a sorbové, což jsou poměrně stabilní sloučeniny, které mohou bránit rozkladným procesům. V rozumném množství, ani ty ale kompostu neublíží, alespoň myslím.
Nicméně pamatuji na případ kamaráda, který kdysi dávno koupil za pakatel v mařatické Frutě prošlé plechovky s meruňkovým kompotem (velké pro veřejné stravování) za účelem výroby meruňkovice. Přimět je k alkoholovému kvašení se mu je ale nepodařilo, podcenil chemickou konzervaci. Plíseň a posléze kompost si s nimi nakonec poradili.